HIRDETŐ
Forrás: ildipapp from Canva
Lencsekrém petrezselyemmel
Ízletes, egészséges és tápláló lencsekrém frissítő petrezselyemmel, amely kiváló kiegészítője minden asztalnak. Tökéletesen alkalmas reggelire, de gyors és egyszerű ebédként is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g Zöld lencse
- 1 db nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db finomra vágott friss petrezselyem
- 3 EK olívaolaj
- 1 tk Só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az ökörszemet leöblítjük és hagyjuk főni 15 percig a fazékban.
2. Lépés
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
3. Lépés
Olivás olajon pirítjuk a hagymát és a fokhagymát a serpenyőben.
4. Lépés
Az elkészült lencsét leszűrjük és összekeverjük a pirított hagymával és fokhagymával.
5. Lépés
A keverékhez adjunk hozzá aprított petrezselymet, sózzuk ízlés szerint, és alaposan keverjük össze.
6. Lépés
Az elkészült krémet azonnal tálalhatjuk, vagy hűtőben hagyjuk pihenni, és hidegként szervírozzuk.