HIRDETŐ
Lencseleves savanyú káposztával

Lencseleves savanyú káposztával

Egyszerű és nagyon ízletes leves savanyú káposztából. Csak egy kis kenyeret vagy más péksüteményt kell hozzáadni ízlés szerint🙂

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 250 g Lencse Hozzáadott
  • 180 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 3 EK önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 EK őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • podla potreby olaj Hozzáadott
  • 312 l víz Hozzáadott
  • Füstölt kolbász vagy hús Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a lencsét és felöntjük vízzel. Sózzuk, és hagyjuk puhaig főzni.

2. Lépés

Amikor minden már puha, készítsünk rántást lisztből, olajból és vörös paprikából. A rántást hozzáadjuk a leveshez, beletesszük a felvágott kolbászt is és felforraljuk a levest. Végül hozzáadjuk a főzéshez való tejszínt is és még kb. 20 percig főzzük a levest.

3. Lépés

A leves nagyon ízletes és laktató. Kiválóan illik hozzá csak kenyér, vagy lisztes étel, mint a lángos, kenyér, börek vagy Pogácsa. Jó étvágyat kívánok.

Lencseleves savanyú káposztával - előkészítő lépés 1
4. Lépés

- a lencsét főzés előtt 3-4 órára beáztatjuk vízbe - használjunk füstölt kolbászt vagy más füstölt húskészítményt - a levesbe nem kerül feketebors vagy rozmaring, mert a kolbásznak már eleget van fűszerekből. De aki szeretné, az ízlés szerint adhat hozzá - aki szereti a csípőset, ízlés szerint adhat hozzá chili pelyhet

5. Lépés

További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új