:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eecScCP_Yxf1v_vBVYWn/1c9a094e5cad7a6f472924931efde7.jpeg)
Lencseleves savanyú káposztával
Egyszerű és nagyon ízletes leves savanyú káposztából. Csak egy kis kenyeret vagy más péksüteményt kell hozzáadni ízlés szerint🙂
Hozzávalók
- 500 g savanyú káposzta
- 250 g Lencse
- 180 ml főzőtejszín
- 3 EK önserkentő liszt
- 1 EK őrölt pirospaprika
- podla potreby olaj
- 31⁄2 l víz
- Füstölt kolbász vagy hús
- Só
Eljárás
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a lencsét és felöntjük vízzel. Sózzuk, és hagyjuk puhaig főzni.
Amikor minden már puha, készítsünk rántást lisztből, olajból és vörös paprikából. A rántást hozzáadjuk a leveshez, beletesszük a felvágott kolbászt is és felforraljuk a levest. Végül hozzáadjuk a főzéshez való tejszínt is és még kb. 20 percig főzzük a levest.
A leves nagyon ízletes és laktató. Kiválóan illik hozzá csak kenyér, vagy lisztes étel, mint a lángos, kenyér, börek vagy Pogácsa. Jó étvágyat kívánok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eecScCP_Yxf1v_vBVYWn/4b778915e2e3c8b2bc606336e33d7a.jpeg)
- a lencsét főzés előtt 3-4 órára beáztatjuk vízbe - használjunk füstölt kolbászt vagy más füstölt húskészítményt - a levesbe nem kerül feketebors vagy rozmaring, mert a kolbásznak már eleget van fűszerekből. De aki szeretné, az ízlés szerint adhat hozzá - aki szereti a csípőset, ízlés szerint adhat hozzá chili pelyhet
További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on