HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

LevesHúslevesHús Agatától

Ez a húsleves recept a nagymamámtól származik. Én magam is sokszor elkészítettem már, és minden alkalommal nagyon finom. Ez egy klasszikus, kiadós étel, amely felmelegít és jóllakat, különösen a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg Marhahús (például marhaszegy vagy -nyak) Hozzáadott
  • 2 Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Bárok Zeller Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 Babérlevél Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a húst, és tegyük egy nagy fazék vízbe.

2. Lépés

Tippem: Fontos, hogy a húst teljesen ellepje a víz, különben nem fog megfelelően megpuhulni.

3. Lépés

Közben hámozza meg a zöldségeket, és vágja őket nagyobb darabokra. A zöldségeket tegyük a lábasba, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a babérlevelet, a borsot és a sót. Amikor a víz felforrt, csökkentse a hőfokot, és főzze a levest 1,5-2 órán át. Időnként keverje meg a levest.

4. Lépés

Vegye ki a húst a levesből, és szűrje le a levest. A húst ezután szeletekre vághatjuk, és a leveshússal együtt tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új