Forrás: Pixabay: Hans
LevesHúslevesHús Agatától
Ez a húsleves recept a nagymamámtól származik. Én magam is sokszor elkészítettem már, és minden alkalommal nagyon finom. Ez egy klasszikus, kiadós étel, amely felmelegít és jóllakat, különösen a hideg téli napokon.
Hozzávalók
- 1 kg Marhahús (például marhaszegy vagy -nyak)
- 2 Sárgarépa
- 2 Bárok Zeller
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 Babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- 2 l víz
Eljárás
Mossuk meg a húst, és tegyük egy nagy fazék vízbe.
Tippem: Fontos, hogy a húst teljesen ellepje a víz, különben nem fog megfelelően megpuhulni.
Közben hámozza meg a zöldségeket, és vágja őket nagyobb darabokra. A zöldségeket tegyük a lábasba, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a babérlevelet, a borsot és a sót. Amikor a víz felforrt, csökkentse a hőfokot, és főzze a levest 1,5-2 órán át. Időnként keverje meg a levest.
Vegye ki a húst a levesből, és szűrje le a levest. A húst ezután szeletekre vághatjuk, és a leveshússal együtt tálalhatjuk.