HIRDETŐ
Lila kincs: Párolt Lilakáposzta recept
Egy könnyen elkészíthető, de mégis finom és egészséges étel, ami a téli időszakban a tökéletes választás lehet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 1 nagy lilakáposzta
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma pürésítve
- 1⁄4 Csésze víz
- és Só bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a lilakáposztát, és vágjuk apróra.
2. Lépés
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és adjunk hozzá vöröshagymát és fokhagymát. Sütjük, amíg a hagyma üveges lesz.
3. Lépés
Adjunk hozzá a lilakáposztát és 1/4 csésze vizet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
4. Lépés
Fedjük le a serpenyőt, és főzzük alacsony lángon 10-15 percig, amíg a káposzta puha lesz.
5. Lépés
Tálaljuk melegen.