Forrás: benedek from Getty Images Signature
Linzer karácsonyi sütemények
A hagyományos linzer karácsonyi sütemény receptje, amelyet a gyermekeimmel együtt készítünk.
Hozzávalók
- 400 g sima liszt
- 200 g porcukor
- 250 g Vaj
- 2 darab Tojás
- 1 darab vaníliás cukor
- Citromlé és héj
- 150 g Lekvár
Eljárás
Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével.
Először keverjük össze a lisztet a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vajat, a tojásokat, a citromlevet és a citromhéjat.
Keverjük össze a keveréket, és készítsünk tésztát, amelyet fóliába csomagolva fél órára a hűtőszekrényben hagyunk.
Tekerje ki a tésztát körülbelül fél centiméter vastagságúra. Ezután vágjuk ki a süteményeket - alul és felül. A felső köröknek lyukasnak kell lenniük a közepén.
Süssük őket 180 fokon körülbelül 10-12 percig.
Sütés után hagyjuk kihűlni a süteményeket, majd keverjük össze a lekvárral, és szórjuk meg cukorral.