HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : TheUjulala

Linzer szemek recept karácsonyi kekszek

Minden karácsonykor imádom ezt a hagyományos osztrák kekszreceptet, a Linzer Augen-t. Nemcsak csodálatosan omlósak és finomak, hanem nagyon szépek is, mert a közepükön élénkpiros málnalekvár van. Már néhány próbálkozás után elsajátítottam a receptet, és mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a fantasztikus kekszeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Egy kezeletlen citrom héja Hozzáadott
  • 200 g Málnalekvár Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A linzerszemek sütéséhez először szitáljuk a lisztet a munkafelületre. Szeretek durva szitát használni, hogy a liszt szépen megliszteződjön.

2. Lépés

A liszt közepébe mélyedést készítünk, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és az apró darabokra vágott hideg vajat. Célszerű itt nagyon hideg vajat használni, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos.

3. Lépés

Gyorsan keverje össze az összes hozzávalót, hogy sima tésztát kapjon. Ha a tészta túl ragacsos, egyszerűen adjunk hozzá még egy kis lisztet. Ezután csomagolja a tésztát fóliába, és tegye a hűtőszekrénybe kb. 30 percre.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Vágjuk ki a kekszeket egy kekszvágóval, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A kekszek felének közepébe vágjunk egy kis lyukat - ezekből lesznek később a Linzer szemek fedelei.

5. Lépés

Süssük a kekszeket kb. 8-10 percig, amíg aranybarnára sülnek. Javaslom, hogy időnként ellenőrizzük a sütőt, mert a kekszek gyorsan megéghetnek.

6. Lépés

Vegye ki a sütött kekszeket a sütőből, és hagyja kihűlni. Ezután kenje meg az aljukat málnalekvárral, és helyezze rá a fedőket. Végül porcukrozza be a Linzer szemeket porcukorral - és máris kész a finom karácsonyi keksz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új