HIRDETŐ
Lisztes rólad

Lisztes rólad

Rólad..... ismét hálás, ízletes krémes desszert. A látogatók mindig dicsérik. Ez alkalommal diós csokoládékrémmel, ráadásul gluténmentes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Eszközök

  • 100 g darált diófélék Hozzáadott
  • 5 db Szerszámok Hozzáadott
  • 70 g nádcukor Hozzáadott

Töltelék

  • 250 g túró finom Hozzáadott
  • 80 ml Verhető tejszín Hozzáadott
  • 80 g Csokoládé Hozzáadott
  • 1 db banán Hozzáadott

Mártás

  • 20 g Csokoládé Hozzáadott
  • tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A tojássárgáját felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

2. Lépés

Kiöntjük a sütőpapírral bélelt tepsire, amelyet vajjal / olajjal kenünk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.

3. Lépés

A sütőből kivett sült tésztát feltekerjük, becsomagoljuk egy konyharuhába és hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A krémhez felverjük a tejszínt. A banánt összezúzzuk vagy pürésítjük és összekeverjük a túróval. Megolvasztjuk a csokoládét. Amikor kissé lehűlt, kanalanként hozzákeverjük a túrókrémet, hogy ne csapódjon ki. Végül hozzákeverjük a tejszínt.

5. Lépés

A krémet a lehűlt tésztára kenjük. Hagyjuk egy részét a tekercs tetejére. Feltekerjük. A maradék krémmel megkenjük.

6. Lépés

Elkészítjük a mázat. A csokit törjük össze egy tálba, öntsünk hozzá egy kis tejet, és melegítsük fel a mikrohullámú sütőben. A konzisztencia szerint adjunk hozzá tejet. A tekercset öntsük le a mázzal, és tegyük hűlni a hűtőbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új