Lisztes rólad
Rólad..... ismét hálás, ízletes krémes desszert. A látogatók mindig dicsérik. Ez alkalommal diós csokoládékrémmel, ráadásul gluténmentes.
Hozzávalók
Eszközök
- 100 g darált diófélék
- 5 db Szerszámok
- 70 g nádcukor
Töltelék
- 250 g túró finom
- 80 ml Verhető tejszín
- 80 g Csokoládé
- 1 db banán
Mártás
- 20 g Csokoládé
- tej
Eljárás
A tojássárgáját felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Kiöntjük a sütőpapírral bélelt tepsire, amelyet vajjal / olajjal kenünk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
A sütőből kivett sült tésztát feltekerjük, becsomagoljuk egy konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
A krémhez felverjük a tejszínt. A banánt összezúzzuk vagy pürésítjük és összekeverjük a túróval. Megolvasztjuk a csokoládét. Amikor kissé lehűlt, kanalanként hozzákeverjük a túrókrémet, hogy ne csapódjon ki. Végül hozzákeverjük a tejszínt.
A krémet a lehűlt tésztára kenjük. Hagyjuk egy részét a tekercs tetejére. Feltekerjük. A maradék krémmel megkenjük.
Elkészítjük a mázat. A csokit törjük össze egy tálba, öntsünk hozzá egy kis tejet, és melegítsük fel a mikrohullámú sütőben. A konzisztencia szerint adjunk hozzá tejet. A tekercset öntsük le a mázzal, és tegyük hűlni a hűtőbe.