Lisztrózsa rólad
Peanut krémmel és almás lekvárral töltött ruló. Kiváló, lágy ruló, tele kiváló összetevőkkel, ráadásul gluténmentes.
Hozzávalók
Gyakran
- 2 db banánok
- 2 db Tojás
- 30 g Fehérje
Töltelék
- 250 g túró finom
- 100 g Krémsajt
- 30 g Fehérje
- 30 g Por alapú mogyoróvaj
- 1 EK édesítőszerként datolyaszirupot használtam
- 3 EK Víz tej
- Alma zselé almás fahéjas lekvár
Eljárás
A banánt botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és bekeverjük a fehérjét.
A fehérjékből kemény habot verünk és hozzákeverjük a banános keverékhez. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt és olajjal kikent tepsiben. 180 fokon sütjük 10 percig.
A megsütött tésztáról levesszük a sütőpapírt. Feltekercseljük a tésztát, becsomagoljuk egy konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
Az összes hozzávalót, a lekvárt kivéve, összekeverjük.
A kihűlt tésztára kenjük a krémet. Egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Az elejére (ahonnan fel fogjuk tekerni) tegyük a lekvár csíkot. Feltekerjük és a tetejét megkenjük a maradék krémmel.
Meglocsolhatjuk csokoládéval és díszíthetjük ízlés szerint. Tegyük be a hűtőbe megdermedni.