Forrás: MurzikNata for Getty Images
Lumumba kávékoktél
A Lumumba egy ízletes és melegítő kávékoktél, amely tökéletes a hideg napokon vagy baráti társaságban. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és személyesen is megerősíthetem, hogy olyan kellemes édességet és melegséget kölcsönöz, amely illik egy hangulatos otthoni estéhez vagy ünnepi alkalmakhoz.
Hozzávalók
- 200 ml erős kávé
- 100 ml Krém
- 50 ml Csokoládé szirup
- 40 ml rum
- Csokoládéforgács a díszítéshez
Eljárás
A Lumumba kávé elkészítéséhez először is főzzön egy erős kávét - egy jó eszpresszó vagy egy erős filterkávé is használható. A kávé erős íze, amelyet személyes tapasztalatból ajánlok, tökéletesen kiegészíti az édes csokoládészirupot és a rumot.
Amíg a kávé forr, verjük fel a tejszínt. Javaslom, hogy a tejszínt ne verjük túl erősen, hogy szép folyós maradjon, és jól keveredjen a többi hozzávalóval.
Ha a kávé elkészült, ossza két csészébe. Adjunk mindkét csészébe 25 ml rumot és 25 ml csokoládészirupot. Ügyeljen arra, hogy a szirupot és a rumot jól keverje össze a kávéval, hogy harmonikus ízélményt biztosítson.
Óvatosan öntse a tejszínhabot a kávéra. Tapasztalataim szerint akkor működik a legjobban, ha egy kanál hátuljával óvatosan ráöntjük. Így szép tejszínréteg keletkezik a kávé tetején.
Végül a krémréteg tetejére szórjon néhány csokoládéforgácsot, hogy még édesebb legyen, és még melegen tálalja a Lumumba italt.