HIRDETŐ

Forrás: MurzikNata for Getty Images

Lumumba kávékoktél

A Lumumba egy ízletes és melegítő kávékoktél, amely tökéletes a hideg napokon vagy baráti társaságban. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és személyesen is megerősíthetem, hogy olyan kellemes édességet és melegséget kölcsönöz, amely illik egy hangulatos otthoni estéhez vagy ünnepi alkalmakhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 ml erős kávé Hozzáadott
  • 100 ml Krém Hozzáadott
  • 50 ml Csokoládé szirup Hozzáadott
  • 40 ml rum Hozzáadott
  • Csokoládéforgács a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A Lumumba kávé elkészítéséhez először is főzzön egy erős kávét - egy jó eszpresszó vagy egy erős filterkávé is használható. A kávé erős íze, amelyet személyes tapasztalatból ajánlok, tökéletesen kiegészíti az édes csokoládészirupot és a rumot.

2. Lépés

Amíg a kávé forr, verjük fel a tejszínt. Javaslom, hogy a tejszínt ne verjük túl erősen, hogy szép folyós maradjon, és jól keveredjen a többi hozzávalóval.

3. Lépés

Ha a kávé elkészült, ossza két csészébe. Adjunk mindkét csészébe 25 ml rumot és 25 ml csokoládészirupot. Ügyeljen arra, hogy a szirupot és a rumot jól keverje össze a kávéval, hogy harmonikus ízélményt biztosítson.

4. Lépés

Óvatosan öntse a tejszínhabot a kávéra. Tapasztalataim szerint akkor működik a legjobban, ha egy kanál hátuljával óvatosan ráöntjük. Így szép tejszínréteg keletkezik a kávé tetején.

5. Lépés

Végül a krémréteg tetejére szórjon néhány csokoládéforgácsot, hogy még édesebb legyen, és még melegen tálalja a Lumumba italt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új