HIRDETŐ

Forrás: Itsymin Credit: Getty Images

Macaire burgonya recept

A Macaire burgonya igazi felfedezés számomra. Nevüket Alexandre Macaire-ről, egy 19. századi fantáziadús szakácsról kapták. Ez a kiváló ízű burgonyaétel valójában nagyon egyszerű, és csak néhány hozzávalót igényel. Ez a kedvencem, amit a családommal főzök hétvégén, amikor mindannyian tudunk időt szakítani egy közös étkezésre. Egy kis gyakorlással hamarosan egy ízletes köret receptje lesz a főzési repertoárjában!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Lisztes burgonya Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A Macaire burgonya elkészítéséhez először sós vízben puhára főzzük a burgonyát. Egy kis tipp: jobb, ha a burgonyát egészben főzzük, hogy ne szívjon magába túl sok vizet.

2. Lépés

Főzés után hagyja kihűlni a burgonyát, majd hámozza meg. Villával pépesítsük a burgonyát, és formáljunk egyenletes tésztát.

3. Lépés

A burgonyatésztát sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Tapasztalatból tudom, hogy a szerecsendió a fantasztikus ízvilág kulcsa, ezért ne spóroljunk vele!

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vajat, és keverjük jól össze. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vajnak hidegnek kell lennie a jobb állag érdekében.

5. Lépés

Formázza a burgonyakeveréket szeletekre, és a serpenyőben forró olajban mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Fontos, hogy az olaj nagyon forró legyen, különben a burgonya túl sok zsiradékot szív magába, és nem lesz igazán ropogós.

6. Lépés

Tálaljuk a Macaire burgonyát azonnal, és élvezzük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek