Forrás: Itsymin Credit: Getty Images
Macaire burgonya recept
A Macaire burgonya igazi felfedezés számomra. Nevüket Alexandre Macaire-ről, egy 19. századi fantáziadús szakácsról kapták. Ez a kiváló ízű burgonyaétel valójában nagyon egyszerű, és csak néhány hozzávalót igényel. Ez a kedvencem, amit a családommal főzök hétvégén, amikor mindannyian tudunk időt szakítani egy közös étkezésre. Egy kis gyakorlással hamarosan egy ízletes köret receptje lesz a főzési repertoárjában!
Hozzávalók
- 1 kg Lisztes burgonya
- só és bors
- szerecsendió
- 1 sárgája
- 50 g vaj
- Növényi olaj a sütéshez
Eljárás
A Macaire burgonya elkészítéséhez először sós vízben puhára főzzük a burgonyát. Egy kis tipp: jobb, ha a burgonyát egészben főzzük, hogy ne szívjon magába túl sok vizet.
Főzés után hagyja kihűlni a burgonyát, majd hámozza meg. Villával pépesítsük a burgonyát, és formáljunk egyenletes tésztát.
A burgonyatésztát sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Tapasztalatból tudom, hogy a szerecsendió a fantasztikus ízvilág kulcsa, ezért ne spóroljunk vele!
Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vajat, és keverjük jól össze. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vajnak hidegnek kell lennie a jobb állag érdekében.
Formázza a burgonyakeveréket szeletekre, és a serpenyőben forró olajban mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Fontos, hogy az olaj nagyon forró legyen, különben a burgonya túl sok zsiradékot szív magába, és nem lesz igazán ropogós.
Tálaljuk a Macaire burgonyát azonnal, és élvezzük!