HIRDETŐ

Forrás: Itsymin Credit: Getty Images

Macaire burgonya recept

A Macaire burgonya igazi felfedezés számomra. Nevüket Alexandre Macaire-ről, egy 19. századi fantáziadús szakácsról kapták. Ez a kiváló ízű burgonyaétel valójában nagyon egyszerű, és csak néhány hozzávalót igényel. Ez a kedvencem, amit a családommal főzök hétvégén, amikor mindannyian tudunk időt szakítani egy közös étkezésre. Egy kis gyakorlással hamarosan egy ízletes köret receptje lesz a főzési repertoárjában!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Lisztes burgonya Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A Macaire burgonya elkészítéséhez először sós vízben puhára főzzük a burgonyát. Egy kis tipp: jobb, ha a burgonyát egészben főzzük, hogy ne szívjon magába túl sok vizet.

2. Lépés

Főzés után hagyja kihűlni a burgonyát, majd hámozza meg. Villával pépesítsük a burgonyát, és formáljunk egyenletes tésztát.

3. Lépés

A burgonyatésztát sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Tapasztalatból tudom, hogy a szerecsendió a fantasztikus ízvilág kulcsa, ezért ne spóroljunk vele!

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vajat, és keverjük jól össze. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vajnak hidegnek kell lennie a jobb állag érdekében.

5. Lépés

Formázza a burgonyakeveréket szeletekre, és a serpenyőben forró olajban mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Fontos, hogy az olaj nagyon forró legyen, különben a burgonya túl sok zsiradékot szív magába, és nem lesz igazán ropogós.

6. Lépés

Tálaljuk a Macaire burgonyát azonnal, és élvezzük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új