HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Macaron recept
Igazi gasztroajándék! Már nem csak a muffin tálakkal lehet hódítani. A macaron rajongók egyre nagyobb számban élnek a világon, ezzel a recepttel Te is közéjük tartozhatsz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
40
- 120 g mandulaliszt
- 200 g porcukor
- 3 ks tojásfehérje
- 50 g krisztálycukor
- ételszínezék
- lekvár
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A mandulalisztet és a porcukrot összekeverjük. A tojásfehérjéből és a kristálycukorból habot verünk, majd az ételfestéket is belecsepegtetjük.
2. Lépés
A mandulás porcukrot óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe. Majd egy cukrászzacskóba pakoljuk a tésztát.
3. Lépés
Egy sütőpapirral bélelt tepsire kb. 4 cm átmérőjű köröket rajzolunk, és egy órát állni hagyjuk.
4. Lépés
Ezután 135°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 12-16 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és csak ezután vegyük le a tepsiről.
5. Lépés
Végül lekvárral ragasszuk össze a macaronokat.