HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/WOY0PKkp9cjlo1cR83u9/59ec8f0717c57e75bac30fac6ac37d.jpeg)
Forrás: Youtube
Madártej szelet
A fennséges madártej könnyedségét sikerült süteménybe varázsolni. Amikor nem egy tömény kényeztetésre vágyunk, mindenképpen ezt a habos-krémes süteményt ajánlott elkészíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
Tésztához
- 8 ks tojásfehérje
- 8 evőkanál kristálycukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
Krémhez
- 8 ks tojássárgája
- 5 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 3 Csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére
- 4 dl habtejszín
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A piskótatésztához felverjük a tojáshabot, majd óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval. Körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük.
2. Lépés
A krémhez kikeverjük a tojássárgáját a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel. Pudingot főzünk belőle. Miután kihűlt, belekavarjuk a vajat és a porcukrot.
3. Lépés
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a krémet. Legfelülre pedig a felvert tejszínhab kerül. A tetejét csokiszórással díszíthetjük.