Magyar borsópörkölt
A borsópörkölt egy tradicionális magyar étel, amelyet általában hússal, paprikával és paradicsommal készítenek. A borsó ettől a recepttől krémes és gazdag ízt kap.
Hozzávalók
- 500 g zöldborsó
- 500 gomba
- 2 Közepes fej vöröshagyma
- 2 ks paradicsom
- 2 ks Paprika
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika-- olaj
- 1 csomóselyem
Eljárás
A zöldborsót beáztatjuk legalább 4 órára hideg vízbe, majd lecsepegtetjük.
A gombát megtisztítjuk és vékony szekre vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a gombát, és addig sütjük, amíg a gomba össze nem esik és kisüt a levéből.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd pár percig együtt pirítjuk velük a gombát.
Hozzáadjuk a beáztatott borsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Hozzáadjuk a sót, a borsot és az őrölt pirospaprikát, majd addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.
Ha a borsó megtorpant, és az étel kissé száraz, akkor belekeverjük a tejfölt, és még 5-10 percig főzzük.
Tálaláskor friss petrezselyemmel dszítjük.