HIRDETŐ

Magyar borsópörkölt

A borsópörkölt egy tradicionális magyar étel, amelyet általában hússal, paprikával és paradicsommal készítenek. A borsó ettől a recepttől krémes és gazdag ízt kap.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zöldborsó Hozzáadott
  • 500 gomba Hozzáadott
  • 2 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika-- olaj Hozzáadott
  • 1 csomóselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A zöldborsót beáztatjuk legalább 4 órára hideg vízbe, majd lecsepegtetjük.

2. Lépés

A gombát megtisztítjuk és vékony szekre vágjuk.

3. Lépés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a gombát, és addig sütjük, amíg a gomba össze nem esik és kisüt a levéből.

5. Lépés

Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd pár percig együtt pirítjuk velük a gombát.

6. Lépés

Hozzáadjuk a beáztatott borsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

7. Lépés

Hozzáadjuk a sót, a borsot és az őrölt pirospaprikát, majd addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.

8. Lépés

Ha a borsó megtorpant, és az étel kissé száraz, akkor belekeverjük a tejfölt, és még 5-10 percig főzzük.

9. Lépés

Tálaláskor friss petrezselyemmel dszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új