Forrás: unsplash
Magyar Lecsós sertéskaraj könnyedén
Lecsós sertéskaraj, egy igazán magyaros hangulatot idéző étel. A pikáns paprika, a hús lédús íze, a hagyma és a paradicsom harmóniája egyszerűen ellenállhatatlan. Ez a recept könnyen elkészíthető és garantáltan mindenki kedvence lesz!
Hozzávalók
- 4 Slice sertéskaraj
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 Szál zöldpaprika
- 2 ks paradicsom
- 4 evőkanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors az ízlés szerint
Eljárás
Tisztítsuk meg a húst, vágjuk 4 egyenlő darabra, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg rajta a hússzeleteket mindkét oldalukon. Vegyük ki a húst a serpenyőből és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd pirítsuk további 5-6 percig.
Adjuk hozzá a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.
Tegyük vissza a húst a serpenyőbe a zöldségekre, fedjük le, és lassú tűzön pároljuk 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.
Tálaljuk frissen, melegen, például rizzsel és friss salátával.