HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Magyar Sarkadi pecsenye könnyen

A Sarkadi pecsenye egy hagyományos magyar étel, melynek nevét Sarkad városáról kapta. A recept végtelenül egyszerű, így azoknak is ajánlható, akik nem rendelkeznek nagyfokú gasztronómiai tudással. A finom és laktató étel remek választás ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertésszűz Hozzáadott
  • 4 ks burgonya Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • sajt (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír vagy vaj Hozzáadott
  • só, bors (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 kiskanál pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát és a vöröshagymát megpucoljuk, majd karikára szeleteljük.

2. Lépés

A zsírt felolvasztjuk a serpenyőben, majd hozzáadjuk a hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, időnként megkeverve, puhára pároljuk.

4. Lépés

A sertésszűz szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat először erős, majd mérsékelt tűzön hirtelen átsütjük.

5. Lépés

Az átsült hússzeleteket a burgonyás hagymás keverékre tesszük, majd rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a pirospaprikát.

6. Lépés

Az egészet tejföllel és reszelt sajttal meglocsoljuk, majd letakarva, kis lángon addig főzzük, míg a hús teljesen puha nem lesz.

7. Lépés

Miután elkészült, petrezselyemmel megszórjuk.

8. Lépés

Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új