Forrás: pixabay
Magyar Sarkadi pecsenye könnyen
A Sarkadi pecsenye egy hagyományos magyar étel, melynek nevét Sarkad városáról kapta. A recept végtelenül egyszerű, így azoknak is ajánlható, akik nem rendelkeznek nagyfokú gasztronómiai tudással. A finom és laktató étel remek választás ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 4 Slice sertésszűz
- 4 ks burgonya
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejföl
- sajt (ízlés szerint)
- 1 evőkanál zsír vagy vaj
- só, bors (ízlés szerint)
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 kiskanál pirospaprika
Eljárás
A burgonyát és a vöröshagymát megpucoljuk, majd karikára szeleteljük.
A zsírt felolvasztjuk a serpenyőben, majd hozzáadjuk a hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, időnként megkeverve, puhára pároljuk.
A sertésszűz szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat először erős, majd mérsékelt tűzön hirtelen átsütjük.
Az átsült hússzeleteket a burgonyás hagymás keverékre tesszük, majd rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a pirospaprikát.
Az egészet tejföllel és reszelt sajttal meglocsoljuk, majd letakarva, kis lángon addig főzzük, míg a hús teljesen puha nem lesz.
Miután elkészült, petrezselyemmel megszórjuk.
Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.