HIRDETŐ

Forrás: unsplash

Magyar strandos lángos

A strandos lángos egy népszerű magyar étel, melyet főként nyár folyamán szoktak fogyasztani a strandon vagy vásárokon. Finom, laktató és felülmúlhatatlan ízvilággal rendelkezik, melyből ha egyszer megkóstolod, soha nem fogsz tudni betelni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg liszt Hozzáadott
  • 2 dkg élesztő Hozzáadott
  • 2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 2 dl langyos víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • fokhagyma ízlés szerint Hozzáadott
  • tejföl ízlés szerint Hozzáadott
  • sajt ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először oldjuk fel az élesztőt az langyos tejben a cukorral együtt és hagyjuk állni 10-15 percig.

2. Lépés

Közben egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, majd öntsük hozzá az élesztős tejet és a langyos vizet is.

3. Lépés

Dolgozzuk össze az anyagokat jól kézzel, majd borítsuk ki egy lisztezett asztalra és gyúrjuk tovább, amíg sima nem lesz.

4. Lépés

Ezután takarjuk le friss konyharuhával és hagyjuk kelni meleg helyen 1-2 órát.

5. Lépés

Miután a tészta megkelt, gyúrjuk át újra és vágjunk belőle kis gombócokat, melyeket kicsit lapítsunk ki. Kb. 15 percig pihentessük.

6. Lépés

A lángosokat bő, forró olajban süssük ki mindkét oldalán, míg szép aranybarna nem lesz.

7. Lépés

Papírtörlőre szedve csepegtessük le az olajat, majd fokhagymával dörzsöljük be a lángos tetejét és ízlés szerint locsoljuk meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új