Magyaros Borsos tokány marhából rizzsel
A Borsos tokány hagyományos magyar étel, amelyet bőséges mennyiségű borssal készítenek. Ez a csíkokra vágott marhahúsból készült ragu mindennapos és ünnepi asztalokon is gyakran megjelenik. Ebben a receptben a tokányt rizzsel tálaljuk, ami kitűnő köret az ízes ragu mellé.
Hozzávalók
- 800 g marha comb
- 2 evőkanál olaj
- 1 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 250 g Rizs
Eljárás
Az olajat egy nagy serpenyőben hevítsük fel, majd adjuk hozzá a kockákra vágott hagymát és fokhagymát és pároljuk üvegesre.
Adjuk hozzá a csíkokra vágott marhahúst a hagymához, majd süsd addig, amíg a hús minden oldala megpirul.
Szórjuk rá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd öntsük fel a borral vagy a marhahússal és főzzük 1 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
Közben egy másik edényben főzzük meg a rizst a csomagoláson lévő utasítások szerint.
Ha a hús megpuhult, szolgáljuk fel a rizzsel.