HIRDETŐ

Magyaros Borsos tokány marhából rizzsel

A Borsos tokány hagyományos magyar étel, amelyet bőséges mennyiségű borssal készítenek. Ez a csíkokra vágott marhahúsból készült ragu mindennapos és ünnepi asztalokon is gyakran megjelenik. Ebben a receptben a tokányt rizzsel tálaljuk, ami kitűnő köret az ízes ragu mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g marha comb Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl száraz vörösbor Hozzáadott
  • 250 g Rizs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az olajat egy nagy serpenyőben hevítsük fel, majd adjuk hozzá a kockákra vágott hagymát és fokhagymát és pároljuk üvegesre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a csíkokra vágott marhahúst a hagymához, majd süsd addig, amíg a hús minden oldala megpirul.

3. Lépés

Szórjuk rá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd öntsük fel a borral vagy a marhahússal és főzzük 1 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

4. Lépés

Közben egy másik edényben főzzük meg a rizst a csomagoláson lévő utasítások szerint.

5. Lépés

Ha a hús megpuhult, szolgáljuk fel a rizzsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új