HIRDETŐ

Magyaros Borsos tokány marhából rizzsel

A Borsos tokány hagyományos magyar étel, amelyet bőséges mennyiségű borssal készítenek. Ez a csíkokra vágott marhahúsból készült ragu mindennapos és ünnepi asztalokon is gyakran megjelenik. Ebben a receptben a tokányt rizzsel tálaljuk, ami kitűnő köret az ízes ragu mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g marha comb Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl száraz vörösbor Hozzáadott
  • 250 g Rizs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az olajat egy nagy serpenyőben hevítsük fel, majd adjuk hozzá a kockákra vágott hagymát és fokhagymát és pároljuk üvegesre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a csíkokra vágott marhahúst a hagymához, majd süsd addig, amíg a hús minden oldala megpirul.

3. Lépés

Szórjuk rá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd öntsük fel a borral vagy a marhahússal és főzzük 1 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

4. Lépés

Közben egy másik edényben főzzük meg a rizst a csomagoláson lévő utasítások szerint.

5. Lépés

Ha a hús megpuhult, szolgáljuk fel a rizzsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek