HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: DagnyWalter

Magyaros karfiolleves

Egy igazi magyaros, házias levest ajánlok most nektek, amit már a nagymamám is rendszeresen főzött: a magyaros karfiolleves. Bevallom, nem mindig volt a kedvencem gyerekként, de ahogy nőttem, úgy nőtt az ínyem is, és ma már nagyon szeretem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej karfiol Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 tv Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet kömény Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál ételízesítő Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 dl tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. Egy mélyebb lábasban a zsíron üvegesre pároljuk őket.

2. Lépés

Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a tv paprikát, majd 1-2 percig közepes lángon pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor adhatunk hozzá az ételízesítőből, de vigyázzunk, ne legyen túl sósan.

3. Lépés

A karfiolt rózsáira szedjük, és hozzáadjuk a lábasba. Rászórjuk a köményt, a pirospaprikát, és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

4. Lépés

Felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Amikor forr, csökkentjük a hőmérsékletet, és fedő alatt, kis lángon főzzük kb. 30 percig.

5. Lépés

Az elkészült levest a petrezselyem felaprításával és a tejföl hozzáadásával koronázzuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új