Forrás: canva
Magyaros pacalpörkölt
Imádom a magyaros ételeket! A pacalpörkölt az egyik kedvencem, mert rendkívül ízletes, szaftos és gazdag fogás.
Hozzávalók
- 1 kg pacal
- 3 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ks babérlevél
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 1 ks zöldpaprika
- 1 ks paradicsom
Eljárás
A pacalt jól mossuk át hideg vízzel. Én mindig kétszer mossam át, mert így tisztább lesz.
A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket aprítsuk fel. (Figyelni kell a zöldségek frissességére, mert ez nagyban befolyásolja a végeredményt)
Egy nagy lábasban hevítsünk fel olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Keverjük át, és közepes lángon pároljuk, míg üveges lesz. Ehhez a lépéshez az olaj minősége is fontos, a napraforgó olaj ideális a magas hőmérsékletű sütéshez.
Adagoljuk hozzá a pacalt, a babérlevelet, a pirospaprikát, a borsot és a sót. A fűszerek adagolásánál javaslom, hogy ízlés szerint, de óvatosan adagoljuk, mert később is korrigálhatjuk.
Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Hagyjuk főni kb. 2 órát, közben néha keverjük meg. Kétszeri óvatos keverés közben hagyjuk, hogy a pacal alaposan átfőjön és a fűszerek beépüljenek.
Miután a pacal megpuhult, adjuk hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot, majd főzzük további 15-20 percig.
A pacalpörköltet melegen tálaljuk. Nagyon ízletes főtt krumplival vagy friss fehér kenyérrel. Az elkészítése egyszerű, de a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz!