HIRDETŐ

Forrás: canva

Magyaros pacalpörkölt

Imádom a magyaros ételeket! A pacalpörkölt az egyik kedvencem, mert rendkívül ízletes, szaftos és gazdag fogás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg pacal Hozzáadott
  • 3 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A pacalt jól mossuk át hideg vízzel. Én mindig kétszer mossam át, mert így tisztább lesz.

2. Lépés

A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket aprítsuk fel. (Figyelni kell a zöldségek frissességére, mert ez nagyban befolyásolja a végeredményt)

3. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsünk fel olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Keverjük át, és közepes lángon pároljuk, míg üveges lesz. Ehhez a lépéshez az olaj minősége is fontos, a napraforgó olaj ideális a magas hőmérsékletű sütéshez.

4. Lépés

Adagoljuk hozzá a pacalt, a babérlevelet, a pirospaprikát, a borsot és a sót. A fűszerek adagolásánál javaslom, hogy ízlés szerint, de óvatosan adagoljuk, mert később is korrigálhatjuk.

5. Lépés

Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Hagyjuk főni kb. 2 órát, közben néha keverjük meg. Kétszeri óvatos keverés közben hagyjuk, hogy a pacal alaposan átfőjön és a fűszerek beépüljenek.

6. Lépés

Miután a pacal megpuhult, adjuk hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot, majd főzzük további 15-20 percig.

7. Lépés

A pacalpörköltet melegen tálaljuk. Nagyon ízletes főtt krumplival vagy friss fehér kenyérrel. Az elkészítése egyszerű, de a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek