HIRDETŐ

Forrás: canva

Magyaros pacalpörkölt

Imádom a magyaros ételeket! A pacalpörkölt az egyik kedvencem, mert rendkívül ízletes, szaftos és gazdag fogás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg pacal Hozzáadott
  • 3 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A pacalt jól mossuk át hideg vízzel. Én mindig kétszer mossam át, mert így tisztább lesz.

2. Lépés

A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket aprítsuk fel. (Figyelni kell a zöldségek frissességére, mert ez nagyban befolyásolja a végeredményt)

3. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsünk fel olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Keverjük át, és közepes lángon pároljuk, míg üveges lesz. Ehhez a lépéshez az olaj minősége is fontos, a napraforgó olaj ideális a magas hőmérsékletű sütéshez.

4. Lépés

Adagoljuk hozzá a pacalt, a babérlevelet, a pirospaprikát, a borsot és a sót. A fűszerek adagolásánál javaslom, hogy ízlés szerint, de óvatosan adagoljuk, mert később is korrigálhatjuk.

5. Lépés

Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Hagyjuk főni kb. 2 órát, közben néha keverjük meg. Kétszeri óvatos keverés közben hagyjuk, hogy a pacal alaposan átfőjön és a fűszerek beépüljenek.

6. Lépés

Miután a pacal megpuhult, adjuk hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot, majd főzzük további 15-20 percig.

7. Lépés

A pacalpörköltet melegen tálaljuk. Nagyon ízletes főtt krumplival vagy friss fehér kenyérrel. Az elkészítése egyszerű, de a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új