HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainImages

Magyaros pizza

Ezt a receptet nemrég fedeztem fel és imádom! A magyaros pizza tökéletes kombinációja az olasz konyha és a magyar kulináris hagyományoknak. Itthon készítettem először, és a végeredmény egyszerűen fantasztikus volt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 ks pizza tészta (házi vagy bolti) Hozzáadott
  • 1 bögre pizza szósz Hozzáadott
  • 2 bögre reszelt sajt (mozzarella, trappista vagy ementáli) Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalámi vékony szeletekben (a legjobb, ha magyaros ízvilágút választasz) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 Csomag friss bazsalikom Hozzáadott
  • fűszerek ízlés szerint (oregánó, bazsalikom bors paprika) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Itt fontos, hogy ne felejtsd el bekapcsolni a sütőt a tészta elkészítése előtt, mert a megfelelő hőmérséklet nagyban befolyásolja a pizza elkészülési idejét!

2. Lépés

Amíg a sütő melegszik, előkészítjük az alapanyagokat. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felaprítjuk. Ezzel a módszerrel időt nyerünk, és a hozzávalóink frissen kerülnek a tésztára.

3. Lépés

A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a pizza szósszal. Itt jön egy kis szakértői tanács: ha bolti szószt használsz, mindig adhatsz hozzá egy kis oregánót és fokhagymát a saját ízlésed szerint - ez tovább fokozza az ízélményt!

4. Lépés

Majd megszórjuk a sajttal, ráhelyezzük a szalámi szeleteket, az aprított hagymát, paprikát és paradicsomot. Az egész tetejére is szórunk még egy kevés sajtot és megszórjuk a fűszerekkel.

5. Lépés

Bekerül a sütőbe, én személy szerint úgy vettem észre, hogy optimális az eredmény, ha a középső rácsra helyezem a pizzát. Itt azonban minden sütőtípusra más-más szabályok vonatkoznak, tehát itt érdemes kísérletezgetni, hogy a te sütődben hol sül a legjobban a pizza.

6. Lépés

Körülbelül 15 perc alatt kész is lesz a finom magyaros pizza, amit a végén megszórhatunk friss bazsalikommal is. Fontos, hogy ahogy kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, mert így a tészta és a feltét is tökéletesen összeér.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új