HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainImages

Magyaros pizza

Ezt a receptet nemrég fedeztem fel és imádom! A magyaros pizza tökéletes kombinációja az olasz konyha és a magyar kulináris hagyományoknak. Itthon készítettem először, és a végeredmény egyszerűen fantasztikus volt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 ks pizza tészta (házi vagy bolti) Hozzáadott
  • 1 bögre pizza szósz Hozzáadott
  • 2 bögre reszelt sajt (mozzarella, trappista vagy ementáli) Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalámi vékony szeletekben (a legjobb, ha magyaros ízvilágút választasz) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 Csomag friss bazsalikom Hozzáadott
  • fűszerek ízlés szerint (oregánó, bazsalikom bors paprika) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Itt fontos, hogy ne felejtsd el bekapcsolni a sütőt a tészta elkészítése előtt, mert a megfelelő hőmérséklet nagyban befolyásolja a pizza elkészülési idejét!

2. Lépés

Amíg a sütő melegszik, előkészítjük az alapanyagokat. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felaprítjuk. Ezzel a módszerrel időt nyerünk, és a hozzávalóink frissen kerülnek a tésztára.

3. Lépés

A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a pizza szósszal. Itt jön egy kis szakértői tanács: ha bolti szószt használsz, mindig adhatsz hozzá egy kis oregánót és fokhagymát a saját ízlésed szerint - ez tovább fokozza az ízélményt!

4. Lépés

Majd megszórjuk a sajttal, ráhelyezzük a szalámi szeleteket, az aprított hagymát, paprikát és paradicsomot. Az egész tetejére is szórunk még egy kevés sajtot és megszórjuk a fűszerekkel.

5. Lépés

Bekerül a sütőbe, én személy szerint úgy vettem észre, hogy optimális az eredmény, ha a középső rácsra helyezem a pizzát. Itt azonban minden sütőtípusra más-más szabályok vonatkoznak, tehát itt érdemes kísérletezgetni, hogy a te sütődben hol sül a legjobban a pizza.

6. Lépés

Körülbelül 15 perc alatt kész is lesz a finom magyaros pizza, amit a végén megszórhatunk friss bazsalikommal is. Fontos, hogy ahogy kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, mert így a tészta és a feltét is tökéletesen összeér.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek