HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Food-photography-by-Carys

Mákos Macaron

Egy francia klasszikus magyar twisttel. Az ízletes mákos töltelék kiválóan harmonizál a könnyű macaron héjjal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Macaron Héj

  • 125 g porcukor Hozzáadott
  • 125 g mandula liszt Hozzáadott
  • 110 g tojásfehérje Hozzáadott
  • 30 g cukor Hozzáadott

Mákos Töltelék

  • 200 g mák Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 darab vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük össze a porcukrot és a mandula lisztet egy tálban.

2. Lépés

Verjük fel a tojásfehérjét, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjünk, amíg kemény habot nem kapunk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a mandula liszt és porcukor keveréket a habhoz, majd óvatosan keverjük össze.

4. Lépés

Töltsük a keveréket habzsákba, majd formázzuk macaron méretű köröket sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Lépés

Süssük 10-12 percig, vagy amíg a macaronok szélei kemények nem lesznek. Hagyjuk kihűlni a sütőben, majd vegyük ki őket.

6. Lépés

Közben készítsük el a mákos tölteléket. Egy lábasban keverjük össze a mákot, a cukrot, a tejet és a vanília rudat, majd főzzük alacsony lángon, amíg a mák puha nem lesz.

7. Lépés

Ha a töltelék kész, hagyjuk kihűlni, majd töltsük a macaronok közé.

8. Lépés

Hagyjuk a macaronokat a hűtőben pár órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új