Forrás: Pixabay: Food-photography-by-Carys
Mákos Macaron
Egy francia klasszikus magyar twisttel. Az ízletes mákos töltelék kiválóan harmonizál a könnyű macaron héjjal.
Hozzávalók
Macaron Héj
- 125 g porcukor
- 125 g mandula liszt
- 110 g tojásfehérje
- 30 g cukor
Mákos Töltelék
- 200 g mák
- 100 g cukor
- 100 ml tej
- 1 darab vanília rúd
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük össze a porcukrot és a mandula lisztet egy tálban.
Verjük fel a tojásfehérjét, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjünk, amíg kemény habot nem kapunk.
Adjuk hozzá a mandula liszt és porcukor keveréket a habhoz, majd óvatosan keverjük össze.
Töltsük a keveréket habzsákba, majd formázzuk macaron méretű köröket sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük 10-12 percig, vagy amíg a macaronok szélei kemények nem lesznek. Hagyjuk kihűlni a sütőben, majd vegyük ki őket.
Közben készítsük el a mákos tölteléket. Egy lábasban keverjük össze a mákot, a cukrot, a tejet és a vanília rudat, majd főzzük alacsony lángon, amíg a mák puha nem lesz.
Ha a töltelék kész, hagyjuk kihűlni, majd töltsük a macaronok közé.
Hagyjuk a macaronokat a hűtőben pár órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk hidegen.