Forrás: Pixabay: Pexels
Mákos palacsinta
Emlékeimben mélyen él, amikor nagymamám egész délelőtt a konyhában sürgött-forgott, hogy finom ételeket készítsen nekünk. Az egyik olyan recept, amit tőle tanultam, és sosem felejtek el, a mákos palacsinta. Különleges édes és egyben pikáns ízét a töltelék adja, ami a már megszokott csokoládé vagy gyümölcs aroma mellett igazi csemegének számít.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 200 g búzadara
- 1⁄2 l tej
- 70 g porcukor
- 100 g darált mák
- 1 evőkanál vaníliacukor
- só
- olaj a sütéshez
Eljárás
Keverjük össze a tojásokat, a búzadarát, a tejet, a porcukrot, egy csipet sót és hagyjuk állni 20 percig.
Mielőtt nekikezdenénk a palacsinta sütésnek, érdemes a darált mákot összekeverni a maradék porcukorral és a vaníliacukorral. Így elkészítettük a tölteléket.
A tésztából kis adagokat kikanalazva, közepes hőfokon, kevés olajban süssük ki a palacsintákat.
Mikor elkészült a palacsinta, közepébe tegyünk a mákos töltelékből és tekerjük fel.