HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Mákos palacsinta

Emlékeimben mélyen él, amikor nagymamám egész délelőtt a konyhában sürgött-forgott, hogy finom ételeket készítsen nekünk. Az egyik olyan recept, amit tőle tanultam, és sosem felejtek el, a mákos palacsinta. Különleges édes és egyben pikáns ízét a töltelék adja, ami a már megszokott csokoládé vagy gyümölcs aroma mellett igazi csemegének számít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 g búzadara Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 100 g darált mák Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliacukor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a tojásokat, a búzadarát, a tejet, a porcukrot, egy csipet sót és hagyjuk állni 20 percig.

2. Lépés

Mielőtt nekikezdenénk a palacsinta sütésnek, érdemes a darált mákot összekeverni a maradék porcukorral és a vaníliacukorral. Így elkészítettük a tölteléket.

3. Lépés

A tésztából kis adagokat kikanalazva, közepes hőfokon, kevés olajban süssük ki a palacsintákat.

4. Lépés

Mikor elkészült a palacsinta, közepébe tegyünk a mákos töltelékből és tekerjük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új