HIRDETŐ

Forrás: facebook: GastroHobbi

Mákos pite a nagymamák konyhájából

A mákos pite egy igazi klasszikus magyar desszert, amely a nagymamák konyhájából származik. Az édes mák, a puha tészta és a finom vaníliás íz harmóniája garantáltan mindenkit elvarázsol.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 120 g porcukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 800 g darált mák Hozzáadott
  • 350 g cukor Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A finomlisztet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral, tojással, sóval, szódabikarbónával, vaníliaesszenciával és a citromhéjjal, majd hűtőbe tesszük 30 percre.

2. Lépés

Egy lábasban a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a mákot, majd addig főzzük, amíg a massza sűrű nem lesz. A végén belekeverjük a mazsolát.

3. Lépés

A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát.

4. Lépés

Rátesszük a mákos tölteléket, majd a tetejére ráterítjük a másik tésztarészt.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, 180°C fokon 30-40 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta belül is megsült-e.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek