HIRDETŐ

Forrás: facebook: GastroHobbi

Mákos pite a nagymamák konyhájából

A mákos pite egy igazi klasszikus magyar desszert, amely a nagymamák konyhájából származik. Az édes mák, a puha tészta és a finom vaníliás íz harmóniája garantáltan mindenkit elvarázsol.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 120 g porcukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 800 g darált mák Hozzáadott
  • 350 g cukor Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A finomlisztet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral, tojással, sóval, szódabikarbónával, vaníliaesszenciával és a citromhéjjal, majd hűtőbe tesszük 30 percre.

2. Lépés

Egy lábasban a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a mákot, majd addig főzzük, amíg a massza sűrű nem lesz. A végén belekeverjük a mazsolát.

3. Lépés

A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát.

4. Lépés

Rátesszük a mákos tölteléket, majd a tetejére ráterítjük a másik tésztarészt.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, 180°C fokon 30-40 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta belül is megsült-e.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új