HIRDETŐ

Forrás: IngridHS from Getty Images

Mákos torta morzsával

Finom mákos sütemény morzsával, amely jól illik kávéhoz vagy teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tésztához:

  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 150 g Búzadara cukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 12 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g őrölt mák Hozzáadott
  • 120 g Cukor Hozzáadott
  • 200 ml Tej Hozzáadott
  • 1 darab vaníliás cukor Hozzáadott

A morzsához:

  • 100 g sima liszt Hozzáadott
  • 70 g Cukor Hozzáadott
  • 60 g Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tészta előkészítésével. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat és a megpuhított vajat, és dolgozzuk sima tésztává. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kizsírozott formába.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a mákot a cukorral, és öntsük hozzá a tejet. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és keverjük össze. Ezt a tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán.

3. Lépés

Végül jön a morzsa. Keverjük össze a lisztet a cukorral, és dolgozzuk bele a vajat, hogy durva morzsát kapjunk. Ezt szórjuk a mákos töltelékre.

4. Lépés

Süssük a süteményt 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni, ideális esetben puhán, de nem forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek