HIRDETŐ

Forrás: IngridHS from Getty Images

Mákos torta morzsával

Finom mákos sütemény morzsával, amely jól illik kávéhoz vagy teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tésztához:

  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 150 g Búzadara cukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 12 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g őrölt mák Hozzáadott
  • 120 g Cukor Hozzáadott
  • 200 ml Tej Hozzáadott
  • 1 darab vaníliás cukor Hozzáadott

A morzsához:

  • 100 g sima liszt Hozzáadott
  • 70 g Cukor Hozzáadott
  • 60 g Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tészta előkészítésével. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat és a megpuhított vajat, és dolgozzuk sima tésztává. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kizsírozott formába.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a mákot a cukorral, és öntsük hozzá a tejet. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és keverjük össze. Ezt a tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán.

3. Lépés

Végül jön a morzsa. Keverjük össze a lisztet a cukorral, és dolgozzuk bele a vajat, hogy durva morzsát kapjunk. Ezt szórjuk a mákos töltelékre.

4. Lépés

Süssük a süteményt 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni, ideális esetben puhán, de nem forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új