HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/e47z2OxYCJY0MyhdGWqu/dbb26a005ce87c63665ac3fcad1ca0.jpeg)
Forrás: Pixabay: Tsarlee
Mákos Zserbó
Ez a magyar mákos zserbó recept egy rendkívül finom és különleges szénsavas sütésű desszert. A gazdag, édes töltelék tökéletesen kiegészíti a finom, puha tésztát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Tészta
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 1 ks tojás
- 24 g élesztő
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 150 ml tej
Töltelék
- 300 g mák
- 200 g cukor
- 100 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
2. Lépés
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, sót, az élesztős tejet és tésztává gyúrjuk.
3. Lépés
A tésztát 3 részre osztjuk, és mindegyiket külön kinyújtjuk.
4. Lépés
A mákot összekeverjük a cukorral és a vízzel, és a kapott masszát egyenlően elosztjuk a tészta darabokon.
5. Lépés
A mákos tésztákat egymásra rakjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
6. Lépés
A kész mákos zserbót meghintjük porcukorral, és szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.