Forrás: Pixabay: Daria-Yakovleva
Málna fagylalt
Ez a málna fagylalt tökéletes desszert a nyári napokra. Az illatos málna és a tejszínes alap harmonikus párost alkot. A recept egyszerű, gyorsan elkészíthető és garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
Hozzávalók
- 500 g málna
- 400 ml habtejszín
- 150 g cukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
Először is fog egy nagy tálba öntsük a málnát, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Hagyjuk az összetevőknek legalább 10 percig összeérni, hogy a málna leve ki tudjon jönni.
Közben egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, amíg kemény habot nem kapunk.
Majd öntsük a málnás keveréket a habba, és óvatosan keverjük össze.
A kapott masszát öntsük fagylaltos dobozba vagy formába, és tegyük be a fagyasztóba minimum 4-6 órára.
A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebben formázható legyen.
A fagylalt tálalásnál adhatunk mellé friss málnát, vagy akár egy kis habot is.