HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Málnával töltött klasszikus túrótorta

Pofon egyszerű nyári finomság

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Málnaszószhoz

  • 5 ek kristálycukor Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • 400 g fagyasztott málna Hozzáadott
  • 125 g friss málna Hozzáadott

Túrótortához

  • 750 g túró áttörve Hozzáadott
  • 150 g natúr krémsajt Hozzáadott
  • 300 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • a liszt tésztába Hozzáadott
  • 1 ks reszelt héja Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd kikapart belseje Hozzáadott
  • 500 g habtejszín Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 125 g friss málna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A cukrot megkaramellizáljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá. Lassan forraljuk, míg a karamell elolvad, majd hozzáadjuk a fagyasztott málnát. Néhány percig forraljuk, sűrítjük, végül forrón átpasszírozzuk. Amíg forró, friss málnát is adunk hozzá, de tovább már nem forraljuk, ne legyen főttes íze az egész málnaszemeknek.

2. Lépés

A tortához a túrót és a krémsajtot krémesre keverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, sót, 1–2 evőkanál lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a tejszínt és az egész tojásokat. Egy magas falú serpenyőt, esetleg tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a széle nyugodtan lehet gyűrött. A tojásos túrómasszát beletöltjük, majd gazdagon megszórjuk lisztbe hempergetett málnaszemekkel.

3. Lépés

Előmelegített, 210 °C-os sütőben sütjük 40 percet, míg a massza remegősen megszilárdul, a teteje pedig karamellás, sötétbarna lesz. Ne ijedjünk meg, ilyenkor a tészta forrón még nem teljesen szilárd, ez normális. Hagyjuk langyosra hűlni, addigra a torta is kellően megdermed, hogy szeletelni tudjuk. A málnaszósszal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új