Mangódzsemmel sütemény
Ezek a gluténmentes diótorta szeletek pudingos-túrós krémmel és csodás almás-mangós dzsemmel. Egészséges, ízletes és jól néz ki.
Hozzávalók
Szöveg
- 6 db tojás
- 40 g nádcukor
- 20 g Vaníliás cukor
- 1⁄2 tk vanília aroma
- 120 g darált dió
- 20 g Fehérjére nincs szükség
- 1 tk sütőpor
Töltelék
- 400 ml tej
- 1 csomagolás vaníliapuding
- 20 g vanília fehérje
- vanília Flavdrops vagy cserélje ki édesítőszerrel
- 200 g Krémsajt kenővaj
- 230 g Alma mangó zselé
Eljárás
A fehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk.
A tojássárgáját cukrokkal és aromával habosra keverjük. A sárgájához váltogatva keverjük hozzá a kevert száraz hozzávalókat és a habot.
Az előkészített tésztát egyenletesen elterítjük a sütőpapírral bélelt és kókuszolajjal befújt nagy tepsin.
Sütjük 180 fokon 10 percig. Levesszük a sütőpapírt a sült tészta testről és hagyjuk kihűlni. Majd négy egyenlő részre vágjuk.
A tejben sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kissé lehűlni. A krémsajtot a fehérjével keverjük össze. A pudingot kanalanként keverjük hozzá a krémsajthoz.
Az első tésztarétegre kenni fogunk egy réteg krémet, majd befedjük a második tésztaréteggel. Újra megkenjük krémmel, majd rákanalazzuk kb. 100g lekvárt. Újra befedjük tésztaréteggel, megkenjük krémmel és befedjük az utolsó tésztaréteggel. A tetejére megkenünk kb. 130g lekvárt. A tortát hűtőbe tesszük dermedni.