HIRDETŐ
Mangódzsemmel sütemény

Mangódzsemmel sütemény

Ezek a gluténmentes diótorta szeletek pudingos-túrós krémmel és csodás almás-mangós dzsemmel. Egészséges, ízletes és jól néz ki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Szöveg

  • 6 db tojás Hozzáadott
  • 40 g nádcukor Hozzáadott
  • 20 g Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 12 tk vanília aroma Hozzáadott
  • 120 g darált dió Hozzáadott
  • 20 g Fehérjére nincs szükség Hozzáadott
  • 1 tk sütőpor Hozzáadott

Töltelék

  • 400 ml tej Hozzáadott
  • 1 csomagolás vaníliapuding Hozzáadott
  • 20 g vanília fehérje Hozzáadott
  • vanília Flavdrops vagy cserélje ki édesítőszerrel Hozzáadott
  • 200 g Krémsajt kenővaj Hozzáadott
  • 230 g Alma mangó zselé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A fehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk.

2. Lépés

A tojássárgáját cukrokkal és aromával habosra keverjük. A sárgájához váltogatva keverjük hozzá a kevert száraz hozzávalókat és a habot.

3. Lépés

Az előkészített tésztát egyenletesen elterítjük a sütőpapírral bélelt és kókuszolajjal befújt nagy tepsin.

4. Lépés

Sütjük 180 fokon 10 percig. Levesszük a sütőpapírt a sült tészta testről és hagyjuk kihűlni. Majd négy egyenlő részre vágjuk.

5. Lépés

A tejben sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kissé lehűlni. A krémsajtot a fehérjével keverjük össze. A pudingot kanalanként keverjük hozzá a krémsajthoz.

6. Lépés

Az első tésztarétegre kenni fogunk egy réteg krémet, majd befedjük a második tésztaréteggel. Újra megkenjük krémmel, majd rákanalazzuk kb. 100g lekvárt. Újra befedjük tésztaréteggel, megkenjük krémmel és befedjük az utolsó tésztaréteggel. A tetejére megkenünk kb. 130g lekvárt. A tortát hűtőbe tesszük dermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új