HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Margherita pizza

Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom ez a szentháromság a Pizza Margherita az olaszok egyik pizzájának egyik legalapvetőbbike.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3

Tészta

  • 600 g finomliszt ás Hozzáadott
  • 1 csipet barna cukor sima is jó Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott
  • 4 dl víz Hozzáadott
  • 1 tasak instant élesztő másfél tasak gr Hozzáadott
  • 3 ek olívaolaj Hozzáadott

Paradicsomszósz

  • 3 dl passzírozott paradicsom fél üveg Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk oregánó Hozzáadott
  • 1 tk chilipehely opcionális Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 csipet barna cukor Hozzáadott
  • 1 Maroknyi bazsalikom Hozzáadott
  • 3 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 120 g mozzarella Hozzáadott
  • bazsalikom ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Gyorsforraló edénybe olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a fokhagymát, az oregánót és a chilit. Mehet hozzá a passzírozott paradicsom, friss bazsalikom, só és a cukor. Kissé összeforraljuk, ízesítjük még, ha kell, majd hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd nyújtás előtt kb. fél órát pihentetjük. A tésztát kicsit átdolgozzuk, formázzuk, majd kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 3 pizza jön ki, vagy 4 kisebb. Megkenjük paradicsomszósszal, gazdagon megszórjuk mozzarellával, és locsolunk rá olívaolajat. Előmelegített sütőben, lehetőség szerint magasabb hőfokon (250-300 °C) 10-12 percig süssük. Érdemes meleg tepsire ráhelyezni a még nyers pizzát, és úgy sütni. Melegen tálaljuk friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új