HIRDETŐ
Marhahús gombával és borral
Ez egy egyszerű recept, a hús mártással finom ízű.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 820 g marhahús
- 1 EK Simlis tönkölyliszt
- 1 EK lard
- 1 The Onion
- 800 ml víz
- 115 Paradicsom püré
- 50 g szárított gomba
- 8 gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- 30 g Méz
- szárított kakukkfű
- szárított bazsalikom
- őrölt fekete bors
- Só
- 4 színű fűszer
- Többnyire kifejezés
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A húst nagyobb kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és liszttel. Jól összekeverjük, hogy a hús bevonódjon a liszttel.
2. Lépés
A vajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst, köményt, kakukkfűt, bazsalikomot és pároljuk. Szükség szerint vizet öntünk hozzá.
3. Lépés
Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk az öblített, szárított gombákat és a zúzott fokhagymát.
4. Lépés
Amikor a hús puhára főtt, kivesszük egy tálba, az öntetét pedig kézi mixerrel alaposan összemixáljuk. A húst visszatesszük az öntetbe, és mindent összekeverünk, beízesítünk. Burgonyával tálaljuk, a majdnem sajttal megszórt öntettel. Jó étvágyat! :)