HIRDETŐ

Márton-napi ludaskása

Egy régi népi étel libasültből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg libaaprólék Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 6 szem bors Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 0.3 ks zeller Hozzáadott
  • 25 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 15 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • 1 ek libazsír Hozzáadott
  • 20 dkg rizottó rizs Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

165 perc.
1. Lépés

A libaaprólékot 2,5 l hideg vízzel feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk és 1 órán át gyöngyöztetjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és borsot, majd még 40 percig főzzük, sózzuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a répákat és zellert, még fél órán át főzzük.

4. Lépés

Az idő leteltével hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét, zöldborsót és májat, majd még 15 percig főzzük.

5. Lépés

A húsokat kivesszük a levesből, az egyben lévő répákat és zellert is, a maradékot pedig leszűrjük. A többi belsőséget felkockázzuk, akárcsak a főtt zöldségeket.

6. Lépés

A libazsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, opálosra pirítjuk rajta a rizst, majd több adagban hozzáadunk 7-8 dl levest.

7. Lépés

Megborsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új