HIRDETŐ
Márton-napi ludaskása
Egy régi népi étel libasültből.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 80 dkg libaaprólék
- 21⁄2 l víz
- 2 ks vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 szem bors
- 1 ks fehérrépa
- 1 ks sárgarépa
- 0.3 ks zeller
- 25 dkg csiperkegomba
- 15 dkg zöldborsó
- 1 ek libazsír
- 20 dkg rizottó rizs
- 1 csokor Petrezselyem
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
165 perc.
1. Lépés
A libaaprólékot 2,5 l hideg vízzel feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk és 1 órán át gyöngyöztetjük.
2. Lépés
Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és borsot, majd még 40 percig főzzük, sózzuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a répákat és zellert, még fél órán át főzzük.
4. Lépés
Az idő leteltével hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét, zöldborsót és májat, majd még 15 percig főzzük.
5. Lépés
A húsokat kivesszük a levesből, az egyben lévő répákat és zellert is, a maradékot pedig leszűrjük. A többi belsőséget felkockázzuk, akárcsak a főtt zöldségeket.
6. Lépés
A libazsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, opálosra pirítjuk rajta a rizst, majd több adagban hozzáadunk 7-8 dl levest.
7. Lépés
Megborsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.