HIRDETŐ

Forrás: freepik

Márványkuglóf

A márványkuglóf az egyik kedvenc receptem, tökéletes vasárnapi délutáni sütemény. Sokszor készítettem már, és mindig sikert aratott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 500 g liszt, Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat a cukorral és adjuk hozzá a tojásokat. Sokak hajlamosak túlzásba vinni a cukor mennyiségét, de a 250 g cukor elegendő, hogy a sütemény ne legyen túl édes.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, citromhéjat és a tejet. Az általam tesztelt receptek közül ez a kombináció bizonyult a legjobbnak, a vaníliás cukor és a citromhéj igazán emeli az ízvilágot.

3. Lépés

Keverjük jól össze, majd vegyük ki belőle egy kisebb adaggal, és keverjük össze a kakaóporral. Egy hasznos tipp: a tésztának ne legyen túl folyós az állaga, különben a kakaós rész elkeveredik a vaníliás tésztával.

4. Lépés

Kanalazzuk bele a tésztát a kuglóf formába váltakozva: egy kanál vaníliás tészta, majd egy kanál kakaós és így tovább.

5. Lépés

Süssük a kuglófot körülbelül 60 percig, vagy amíg a beleszúrt tű nem jön ki tiszta.

6. Lépés

Tálalás:

7. Lépés

A kuglófot hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt kiborítanánk a formából. Ezután porcukorral megszórva tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új