HIRDETŐ

Forrás: freepik

Márványkuglóf

A márványkuglóf az egyik kedvenc receptem, tökéletes vasárnapi délutáni sütemény. Sokszor készítettem már, és mindig sikert aratott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 500 g liszt, Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat a cukorral és adjuk hozzá a tojásokat. Sokak hajlamosak túlzásba vinni a cukor mennyiségét, de a 250 g cukor elegendő, hogy a sütemény ne legyen túl édes.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, citromhéjat és a tejet. Az általam tesztelt receptek közül ez a kombináció bizonyult a legjobbnak, a vaníliás cukor és a citromhéj igazán emeli az ízvilágot.

3. Lépés

Keverjük jól össze, majd vegyük ki belőle egy kisebb adaggal, és keverjük össze a kakaóporral. Egy hasznos tipp: a tésztának ne legyen túl folyós az állaga, különben a kakaós rész elkeveredik a vaníliás tésztával.

4. Lépés

Kanalazzuk bele a tésztát a kuglóf formába váltakozva: egy kanál vaníliás tészta, majd egy kanál kakaós és így tovább.

5. Lépés

Süssük a kuglófot körülbelül 60 percig, vagy amíg a beleszúrt tű nem jön ki tiszta.

6. Lépés

Tálalás:

7. Lépés

A kuglófot hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt kiborítanánk a formából. Ezután porcukorral megszórva tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek