HIRDETŐ
Mascarpone krémmel töltött rolád
Nagyszerű krémrolád.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Szöveg
- 3 db Tojás
- 60 g cukor
- 60 g sima liszt speciális
- 30 ml olaj
Krém
- 250 g mascarpone
- 100 g Krém sajt sima túró
- 250 ml tejszín
- 80 g porcukor
- Eperlekvár
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Kezdjük el verni a tojásfehérjét. Amikor hab képződik, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Kemény habbá verjük. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és az olajat. Végül szitáljuk át a lisztet és óvatosan keverjük össze. Kenjük szét a tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk ki, és süssük 170 fokon 15 percig. A sütés után távolítsuk el a sütőpapírt, göngyöljük fel és csomagoljuk be egy konyharuhába. Hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Mascarpone, túrót, tejszínt és cukrot keményre verünk. A lehűlt tésztára džemmel vonjuk be, majd rákenjük a krém réteget. Óvatosan felgöngyöljük. A tetejét a maradék krémmel kenjük be, díszítjük és a hűtőbe tesszük megdermedni.