HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Mascarponés epertorta

Pompás ünnepi torta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A piskótához

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 8 dkg liszt Hozzáadott
  • 8 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 ks vanília kivonat Hozzáadott

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 10 ek eperlekvár elhagyható Hozzáadott
  • 2 ek vanília kivonat Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 212 dl cukrászhab Hozzáadott

A mini meringue díszekhez (habcsókokhoz)

  • 12 dkg tojásfehérje Hozzáadott
  • 15 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 tk vanília kivonat Hozzáadott

A díszítéshez

  • 50 dkg eper friss Hozzáadott
  • 10 ek eperlekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és azt is szinte fehéredésig verjük. Óvatosan összedolgozzuk, de óvatosan hogy a fehérje habot ne törjük össze. A többi hozzávalót is a tésztához keverjük.

2. Lépés

Kis méretű tortaformába öntjük. 160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.

3. Lépés

A krémhez a cukrászhab kivételével az összes hozzávalót elkeverjük. A porcukrot ízlés szerint keverjük a krémhez. A cukrászhabot felverjük, majd annyit keverünk belőle a mascarponés keverékhez, hogy egy könnyű krémet kapjunk. Nem feltétlen szükséges az összes.

4. Lépés

A habcsókokhoz vízgőz felett keverjük a fehérjét és a cukrot egészen addig, míg a cukor fel nem oldódik. Átöntjük a habverő tálba és magas fokozaton addig keverjük, míg stabil csúcsok keletkeznek. Csökkentjük a sebességet és hozzáadunk 1⁄2 teáskanál vanília kivonatot. Növeljük a sebességet és addig verjük, míg kemény hab nem lesz.

5. Lépés

Szilikons sütőpapírra nyomjuk habzsákból kis méretű csővel. 95 fokon, kb. 20 percig szárítjuk a mini habcsókokat. A sütő ajtaját kitámaszthatjuk egy fakanállal.

6. Lépés

Ha kihűlt a piskótánk, 3 felé vágjuk. Az eperlekvárt a lapokra kenjük. A felső lapra már nem kell. A lekváros piskótalapra kerül a habos krém, amibe belenyomkodjuk a friss epreket, szép kör alakban. Ha elkészült a tortánk az oldaláról lehúzzuk a krémet egy simítóval, majd díszítjük a tetejét a maradék friss eperrel és a habcsókokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új