HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Mascarponés erdei gyümölcsös sajttorta

Szülinapi tortának is tökéletesen különleges sajttorta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 12 dkg cukor Hozzáadott
  • 15 dkg rétesliszt Hozzáadott
  • szódabikarbóna Hozzáadott

Gyümölcspüré

  • 375 g fagyasztott erdei gyümölcsök Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 2 tk porzselatin Hozzáadott

Krém

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 900 g natur joghurt Hozzáadott
  • 300 g porcukor Hozzáadott
  • 4 cs zselatinfix Hozzáadott
  • 34 Üveg vaníliaaroma Hozzáadott
  • 375 g erdei gyümölcs Hozzáadott

Zselé és díszítés

  • 250 g vegyes bogyós gyümölcs Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 3 tk porzselatin Hozzáadott
  • 3 dl habtejszín Hozzáadott
  • 1 cs habfixáló Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A formát kivajazzuk és lisztezzük.

2. Lépés

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt, a legmagasabb fokozaton, felverjük robotgéppel. Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáshoz forgatjuk óvatosan.

3. Lépés

A masszát belesimítjuk a formába, majd 30 perc alatt megsütjük.

4. Lépés

A püréhez a fagyos gyümölcsöt a cukorral és egy kortynyi vízzel forraljunk fel, majd vegyük takarékra a lángot, adjuk hozzá a zselatint és addig kevergessük, amíg az teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre hűlni.

5. Lépés

Közben a kihűlt lapot vágjuk ketté. Az alját tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a még folyékony, de langyos gyümölcsös pürét, tegyük rá a másik lapot és jó alaposan nyomkodjuk össze. Tegyük be a hűtőbe.

6. Lépés

A krémhez a Közben a kihűlt lapot vágjuk ketté. Az alját tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a még folyékony, de langyos gyümölcsüs pürét, tegyük rá a másik lapot és jó alaposan nyomkodjuk össze. Tegyük be a hűtőbe.

7. Lépés

A krémet kanalazzuk a piskóta tetejére, egyengessük el, majd tegyük hűtőbe kb 3 órára.

8. Lépés

A zseléhez a gyümölcsöt és a cukrot melegítsük össze, majd oldjuk fel benne a zselatint, majd tegyük félre hűlni.

9. Lépés

Közben vegyünk el egy kisebb tortakarikát, majd tegyük úgy a joghurtos krémre, hogy a peremén kb 1-1,5 cm-es hely maradjon. Körbe kanalazzuk bele a kihűlőben lévő gyümölcsös zselatint és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

10. Lépés

Másnap a tejszínt félig verjük fel, adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá. A krém felével vonjuk be a torta oldalát, a másik felét töltsük habzsákba és ízlés szerint díszítsük vele a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új