HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mascarponés narancskrém tortába

Igazi ínyencség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 400 g mascarpone Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks narancs (reszelt héja és leve) Hozzáadott
  • 200 g Digestive keksz Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a tortaalapot készítjük el. A digestive kekszet aprítóban zúzzuk morzsává. Ha nincs aprítód, egy zacskóba téve, sodrófával is össze lehet törni, attól függően, hogy milyen eszközökkel rendelkezel otthon. A vajat olvasszuk meg, és keverjük össze a kekszmorzsával. Ezt a masszát nyomkodjuk bele a tortaformánk aljába. Én egy 22 cm-es formát használok hozzá, de a recept rugalmas, így bármilyen hasonló méretű formával működik. A kekszes alapot tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

2. Lépés

A krém elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosítjuk fel a cukorral. Fontos, hogy a cukrot fokozatosan, apránként adjuk hozzá, hogy teljesen feloldódjon a tojásban. Ehhez a munkafolyamathoz lehetőleg elektromos habverőt használjunk, mert ez a folyamat manuális habverővel elég fárasztó lehet.

3. Lépés

A mascarponét belekeverjük a tojássárgájába, majd hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancslevet. Bárki csábító lehet a narancshéjat egészen finomra reszelni, de a durvábban reszelt héj finom roppanós textúrát ad a tortának.

4. Lépés

Végül a tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan, a levegőt nem kisütve belőle, beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

5. Lépés

A krémet ráhalmozzuk a hűtött tortaalapra, és kb. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megszilárduljon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új