HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mascarponés narancskrém tortába

Igazi ínyencség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 400 g mascarpone Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks narancs (reszelt héja és leve) Hozzáadott
  • 200 g Digestive keksz Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a tortaalapot készítjük el. A digestive kekszet aprítóban zúzzuk morzsává. Ha nincs aprítód, egy zacskóba téve, sodrófával is össze lehet törni, attól függően, hogy milyen eszközökkel rendelkezel otthon. A vajat olvasszuk meg, és keverjük össze a kekszmorzsával. Ezt a masszát nyomkodjuk bele a tortaformánk aljába. Én egy 22 cm-es formát használok hozzá, de a recept rugalmas, így bármilyen hasonló méretű formával működik. A kekszes alapot tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

2. Lépés

A krém elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosítjuk fel a cukorral. Fontos, hogy a cukrot fokozatosan, apránként adjuk hozzá, hogy teljesen feloldódjon a tojásban. Ehhez a munkafolyamathoz lehetőleg elektromos habverőt használjunk, mert ez a folyamat manuális habverővel elég fárasztó lehet.

3. Lépés

A mascarponét belekeverjük a tojássárgájába, majd hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancslevet. Bárki csábító lehet a narancshéjat egészen finomra reszelni, de a durvábban reszelt héj finom roppanós textúrát ad a tortának.

4. Lépés

Végül a tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan, a levegőt nem kisütve belőle, beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

5. Lépés

A krémet ráhalmozzuk a hűtött tortaalapra, és kb. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megszilárduljon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek