Forrás: freepik
Mascarponés narancskrém tortába
Igazi ínyencség.
Hozzávalók
- 400 g mascarpone
- 4 ks tojás
- 150 g cukor
- 1 ks narancs (reszelt héja és leve)
- 200 g Digestive keksz
- 80 g vaj
Eljárás
Először a tortaalapot készítjük el. A digestive kekszet aprítóban zúzzuk morzsává. Ha nincs aprítód, egy zacskóba téve, sodrófával is össze lehet törni, attól függően, hogy milyen eszközökkel rendelkezel otthon. A vajat olvasszuk meg, és keverjük össze a kekszmorzsával. Ezt a masszát nyomkodjuk bele a tortaformánk aljába. Én egy 22 cm-es formát használok hozzá, de a recept rugalmas, így bármilyen hasonló méretű formával működik. A kekszes alapot tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
A krém elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosítjuk fel a cukorral. Fontos, hogy a cukrot fokozatosan, apránként adjuk hozzá, hogy teljesen feloldódjon a tojásban. Ehhez a munkafolyamathoz lehetőleg elektromos habverőt használjunk, mert ez a folyamat manuális habverővel elég fárasztó lehet.
A mascarponét belekeverjük a tojássárgájába, majd hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancslevet. Bárki csábító lehet a narancshéjat egészen finomra reszelni, de a durvábban reszelt héj finom roppanós textúrát ad a tortának.
Végül a tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan, a levegőt nem kisütve belőle, beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
A krémet ráhalmozzuk a hűtött tortaalapra, és kb. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megszilárduljon.