HIRDETŐ
Forrás: FB: Jedlo je krásne
Medvehagyma főzelék
Ez az egyszerű, de ízletes recept medvehagymával készült főzeléket hoz létre. A medvehagyma jellegzetes íze tökéletesen ötvöződik a főzelék krémes textúrájával forrásban lévő vitaminok és ásványi anyagok megtartásával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g medvehagyma
- 1 ks hagyma
- 2 ek liszt
- 200 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fehérbors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg és vágjuk apróra a medvehagymát.
2. Lépés
Dinszteljük meg a finomra vágott hagymát egy kevés olajon.
3. Lépés
Szórjuk meg a hagymát a liszttel, keverjük át, és pár percig pirítsuk.
4. Lépés
Öntsük bele a tejet, keverjük át, majd adjuk hozzá a medvehagymát.
5. Lépés
Főzzük kis lángon 15-20 percig, míg a medvehagyma megpuhul.
6. Lépés
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk azonnal.