HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Medvehagymás gnocchi

Ez a klasszikus olasz étel most egy kis magyar csavarral jelenik meg, a meghökkentő, de ízletes kombinációval a medvehagyma és a gnocchi kiváló párost alkot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Gnocchi:

  • 12 kg krumpli Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 12 tk frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 kis csokor medvehagyma Hozzáadott

Szósz:

  • 300 ml jszín Hozzáadott
  • 30 g gorgonzola Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 12 tk Hozzáadott
  • 12 tk frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Maroknyi dió szárazon megpirítva Hozzáadott
  • 1 ek extraszűz olívaolaj a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és egy tálban pürésítjük.

2. Lépés

Keverjük bele a liszt felét, a szerecsendiót, a sót és keverjük össze.

3. Lépés

A maradék lisztet szórjuk a burgonyára, majd keverjük bele a tojást.

4. Lépés

Készítsünk tésztát, amelyhez adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát.

5. Lépés

Amikor már nem ragad, gyúrjuk golyóvá, osszuk több részre, és lisztezett munkafelületen gyúrjunk belőle 3 cm-es hurkákat.

6. Lépés

Sós, forrásban lévő vízben megfőzzük őket. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

7. Lépés

Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zúzott és apróra vágott fokhagymát, egy pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gorgonzolát.

8. Lépés

1 perc múlva hozzáadjuk a tejszínt, és kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.

9. Lépés

Adjunk hozzá sót és reszelt szerecsendiót.

10. Lépés

Keverjük bele a gnocchit a mártásba, és keverjük össze.

11. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott pirított dióval, reszelt parmezánnal és locsoljuk meg olívaolajjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új