Forrás: Youtube
Medvehagymás gnocchi
Ez a klasszikus olasz étel most egy kis magyar csavarral jelenik meg, a meghökkentő, de ízletes kombinációval a medvehagyma és a gnocchi kiváló párost alkot.
Hozzávalók
Gnocchi:
- 1⁄2 kg krumpli
- 200 g liszt
- 1 tk só
- 1⁄2 tk frissen reszelt szerecsendió
- 1 tojás
- 1 kis csokor medvehagyma
Szósz:
- 300 ml jszín
- 30 g gorgonzola
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1⁄2 tk só
- 1⁄2 tk frissen reszelt szerecsendió
- 1 Maroknyi dió szárazon megpirítva
- 1 ek extraszűz olívaolaj a tálaláshoz
Eljárás
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és egy tálban pürésítjük.
Keverjük bele a liszt felét, a szerecsendiót, a sót és keverjük össze.
A maradék lisztet szórjuk a burgonyára, majd keverjük bele a tojást.
Készítsünk tésztát, amelyhez adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát.
Amikor már nem ragad, gyúrjuk golyóvá, osszuk több részre, és lisztezett munkafelületen gyúrjunk belőle 3 cm-es hurkákat.
Sós, forrásban lévő vízben megfőzzük őket. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zúzott és apróra vágott fokhagymát, egy pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gorgonzolát.
1 perc múlva hozzáadjuk a tejszínt, és kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Adjunk hozzá sót és reszelt szerecsendiót.
Keverjük bele a gnocchit a mártásba, és keverjük össze.
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott pirított dióval, reszelt parmezánnal és locsoljuk meg olívaolajjal.