HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Medvehagymás pogácsa
A medvehagymás pogácsa, egy kis sajttal kiegészítve, remek nassolnivaló, vagy akár laktató tízórai. Tavasszal mindenképpen ajánlott friss medvehagymával kipróbálni, télen pedig a medvehagyma krémeket lehet használni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 200 g instant élesztővel kevert liszt
- 1⁄4 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál pirospaprika
- 40 g vaj felkockázva
- 60 g reszelt Cheddar sajt
- 25 g medvehagyma finomra vágva
- 110 ml tej
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A lisztet, a sót és a pirospaprikát egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, és szétmorzsoljuk. Hozzákeverjük a reszelt sajtot és a medvehagymát is.
2. Lépés
Lasscskán adagoljuk hozzá a tejet, és gyúrjuk csomómentesre.
3. Lépés
Egy munkafelületen terítsük szét a tésztánkat és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval.
4. Lépés
Sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.