HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Medvehagymás pogácsa

A medvehagymás pogácsa, egy kis sajttal kiegészítve, remek nassolnivaló, vagy akár laktató tízórai. Tavasszal mindenképpen ajánlott friss medvehagymával kipróbálni, télen pedig a medvehagyma krémeket lehet használni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 200 g instant élesztővel kevert liszt Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 40 g vaj felkockázva Hozzáadott
  • 60 g reszelt Cheddar sajt Hozzáadott
  • 25 g medvehagyma finomra vágva Hozzáadott
  • 110 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A lisztet, a sót és a pirospaprikát egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, és szétmorzsoljuk. Hozzákeverjük a reszelt sajtot és a medvehagymát is.

2. Lépés

Lasscskán adagoljuk hozzá a tejet, és gyúrjuk csomómentesre.

3. Lépés

Egy munkafelületen terítsük szét a tésztánkat és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval.

4. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új