HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/zdonBUh_spRjIgkrQVw8/6e06c6b8bc433bbfdc26f9be5310fe.jpeg)
Forrás: hsvrs from Getty Images Signature
Medvehagymás vaj
Ízletes és egészséges vaj, ami ideális a pirítósok elkészítéséhez vagy grill ételek mellé. A medvehagyma kivételesen egészséges és az íze igazán kiemelkedik a vajjal együtt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 200 g vaj
- 50 g Medvefokhagyma
- 1 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 teáskanál Só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Először előkészítjük az összes hozzávalót. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
2. Lépés
Hagyjuk a vajat szobahőmérsékleten megpuhulni, majd tegyük be a mixerbe. Adjunk hozzá aprított fokhagymát, egy fél citrom levét, áttört fokhagymát és sót.
3. Lépés
Alaposan összekeverünk mindent simára.
4. Lépés
A kész vajat áthelyezzük egy tálba, ahol hagyjuk, hogy hűtsük a hűtőben legalább 2 órán át szolgáltatás előtt. Szolgáltatás előtt hagyjuk melegíteni 10 percig szobahőmérsékleten.