HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Meggybefőtt Készítése

A meggybefőtt egy igazi klasszikus, amit egyszerű elkészíteni, és nagyon finom sütikhez, palacsintához, vagy akár csak úgy, egy sima joghurtra is. Az elkészítés nem igényel különösebb konyhai tudást, és a végeredmény biztosan elnyeri majd a családunk, barátaink és vendégeink tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 112 kg meggy Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
  • 2 citrom Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • szegfűszeg Hozzáadott
  • vanília aroma (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A meggyeket mossuk meg, és magozzuk ki.

2. Lépés

A vízben és a cukorban oldjunk fel egy fahéjrudat és 2-3 szegfűszeget, majd adjuk hozzá a citromok kifacsart levét is. Ha van, akkor a vanília aromát is adhatunk hozzá.

3. Lépés

Forraljuk fel a cukros vizet, majd adjuk hozzá a magozott meggyeket.

4. Lépés

Főzzük közepes lángon 15-20 percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni pár órát vagy akár egy éjszakát is. Ezalatt a meggyek szépen megpuhulnak, és átveszik a fűszerek ízét.

5. Lépés

Ismét forraljuk fel a befőttet, majd szűrjük ki a fahéjrudatot és a szegfűszeget.

6. Lépés

Az üvegeket és a fedelet mossuk el, majd sterilizáljuk (pl. forró vízben áztassuk őket).

7. Lépés

Töltjük bele a forró meggybefőttet az üvegekbe, majd zárjuk le őket.

8. Lépés

Az üvegeket állítsuk fejre, és hagyjuk kihűlni. Ha a fedél leszívódik, akkor jól rárakódott, és a meggybefőtt hosszú időn át is eltartható lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új