HIRDETŐ
Forrás: Woldee from Getty Images
Meggyszörp hidegen eltéve
Egy hagyományos, hűsítő magyar ital, amit egyszerűen el lehet készíteni otthon. A meggylé kitűnő C-vitamin forrás. Nyáron frissítő hideg italként, télen pedig meleg teába csepegtetve fogyasztható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 11⁄2 kg meggy
- 1 kg cukor
- 11⁄2 l víz
- 1 ks citromsav
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Gyűjtsük össze a hozzávalókat.
2. Lépés
Tisztítsuk meg a meggyet.
3. Lépés
Egy nagy fazékban forraljuk fel a cukrot a vízzel.
4. Lépés
Ha a cukor elolvadt, adjuk hozzá a meggyet és a citromsavat.
5. Lépés
Forraljuk fel újra az egészet.
6. Lépés
Amikor felforrt, vegyük le a tűzről und hagyjuk kihűlni.
7. Lépés
Amikor kihűlt, szűrjük le a léből a meggyet.
8. Lépés
Töltsük az így kapott levet üvegekbe.
9. Lépés
Az üvegeket zárjuk le hermetikusan és tegyük hűvös helyre.
10. Lépés
Körülbelül 1 hét elteltével már fogyasztható a szörp.
11. Lépés
Felhasználás előtt rázással keverjük fel az üledéket.