HIRDETŐ

Forrás: Woldee from Getty Images

Meggyszörp hidegen eltéve

Egy hagyományos, hűsítő magyar ital, amit egyszerűen el lehet készíteni otthon. A meggylé kitűnő C-vitamin forrás. Nyáron frissítő hideg italként, télen pedig meleg teába csepegtetve fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 112 kg meggy Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 1 ks citromsav Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Gyűjtsük össze a hozzávalókat.

2. Lépés

Tisztítsuk meg a meggyet.

3. Lépés

Egy nagy fazékban forraljuk fel a cukrot a vízzel.

4. Lépés

Ha a cukor elolvadt, adjuk hozzá a meggyet és a citromsavat.

5. Lépés

Forraljuk fel újra az egészet.

6. Lépés

Amikor felforrt, vegyük le a tűzről und hagyjuk kihűlni.

7. Lépés

Amikor kihűlt, szűrjük le a léből a meggyet.

8. Lépés

Töltsük az így kapott levet üvegekbe.

9. Lépés

Az üvegeket zárjuk le hermetikusan és tegyük hűvös helyre.

10. Lépés

Körülbelül 1 hét elteltével már fogyasztható a szörp.

11. Lépés

Felhasználás előtt rázással keverjük fel az üledéket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új