HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Mennyei Körtés karamellás süti

Lélegzetelállító, mennyei sütemény, amit a hozzáadott körték és karamell tesz igazán különlegessé. Ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak hétvégi csemegézésre is kiváló választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Közepes körtét Hozzáadott
  • 200 g nádcukrot Hozzáadott
  • 100 g vajat Hozzáadott
  • 2 evőkanál vizet Hozzáadott
  • 200 g lisztet Hozzáadott
  • 1 csipet sót Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőport Hozzáadott
  • 100 g barnacukrot Hozzáadott
  • 2 tojást Hozzáadott
  • 125 ml tejet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonatot Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Egy serpenyőt tegyünk a tűzre, és adjunk hozzá 200 g nádcukrot, 100 g vajat és kétféle kanál vizet. Állandó keverés közben olvasszuk fel a cukrot.

3. Lépés

Amint a cukor teljesen felolvad és barna színt kap, öntsük rá a serpenyőbe a kockára vágott körtéket. Főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről.

4. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a barna cukrot.

5. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejet és a vanília kivonatot.

6. Lépés

Lassan adjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük jól össze.

7. Lépés

Öntsük a tésztát a karamellizált körtékre, majd süssük előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna színű nem lesz.

8. Lépés

Hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szolgáljuk fel, meghintve egy kis porcukorral a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új