HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yOUyaXh1DVMLnw0uZjyK/cab342742b9f40de121967cd665748.jpeg)
Forrás: Pixabay
Mennyei resztelt máj egyszerűen
Egyszerű módot keresel a máj elkészítésére? Ne keress tovább! Ez a klasszikus reszelt máj recept tökéletesen kiemeli a máj gazdag, zamatos ízét, ráadásul könnyen és gyorsan az asztalra varázsolhatod.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 ks közepes vöröshagyma
- 1 ks közepes paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 50 dkg csirkemáj
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek Majoránna
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 2 dl víz
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, a paprikát pedig felszeleteljük.
2. Lépés
Tisztítsuk meg a májat, távolítsuk el a hártyát, és vágjuk nagyobb darabokra.
3. Lépés
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és a hagymát áttetszőre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és egy picit tovább pirítjuk.
4. Lépés
Hozzáadjuk a májat, és fehéredésig sütjük.
5. Lépés
Ezután hozzáadjuk a majorannát, a fűszerpaprikát és a felszeletelt paprikát.
6. Lépés
Felöntjük 2 deci vízzel, és alacsony lángon, lefedve 20 percig pároljuk.
7. Lépés
Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.