HIRDETŐ

Forrás: freepik

Méteres kalácstorta

Mielőtt nekilátnál, kiemelem, hogy a minőségi alapanyagok használata elengedhetetlen a tökéletes ízvilág eléréséhez. Mindig használj friss, jó minőségű tojást és tejet, a liszt és az élesztő legyen finomliszt és friss élesztő.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 kg finomliszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 2 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 5 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • baracklekvár a töltelékhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először a lisztet a cukrokkal, a sóval, a tojásokkal, az élesztővel és a langyos tejjel nagy tálban összedagasztjuk. Minél alaposabban dolgozzuk össze a hozzávalókat, annál jobb lesz a végeredmény.

2. Lépés

A tésztát fedjük le, és tegyük meleg helyre kb. 1 órára, hogy megkeljen.

3. Lépés

Amikor a tészta már szépen megkelt, nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra, majd kenjük meg a baracklekvárral.

4. Lépés

A tésztát szorosan feltekerjük, majd egy nagy, előzőleg kivajazott tepsibe helyezzük.

5. Lépés

A kalácstortát letakarjuk, és további fél órán át állni hagyjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új