Mexikói tortillák
Finomság darált hússal
Hozzávalók
- 500 g Marhahús pörkölt
- 6 lisztből készült tortillák
- 1 The Onion
- 60 g ízesítetlen vörösbab konzervdobozban
- 60 g kukoricakonzerv
- 250 g Kemény gouda sajt
- Vej
- 100 g cheddar sajt
- 400 g hámozott paradicsom
- olívaolaj
- Só
- Fekete bors
- Fokhagyma fűszer
- Chili paprika
Eljárás
A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, kevés vizet öntünk rá és együtt pároljuk a hagymával.
Amikor a hús kész, adjunk hozzá babot, kukoricát, apróra vágott paradicsomot és ízesítsük sóval, fekete borssal és fokhagymával.
Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután a kihűlt tésztára reszelünk 200 g kemény sajtot, összekeverjük, és ízlés szerint adjunk hozzá chili paprikát.
Elkészítjük a tortillákat.. mindegyiket kitöltjük a keverékkel, feltekercseljük és egymás mellé helyezzük egy sütőtálcába, amelyet olívaolajjal kentünk ki.
Tegyünk félre 2 adag PL keveréket, és kenjük meg vele az előkészített tortillákat. Ezeket megszórjuk a reszelt sajt maradékával (gouda), majd a cheddar sajttal.
A kész tortillákat 15 percig 180 C-on sütjük.