HIRDETŐ

Forrás: LuSch for Adobe Stock

Mézeskalács a la nagyi

Minden évben karácsonykor felébred a bennem lakozó gyermek, amikor a nagymama hagyományos receptje szerint elkészítem a kekszet. A vanília és a citromhéj finom ízével teli kekszreceptje mindig a gyermekkorom meleg és meghitt téli estéit juttatja eszembe.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 Gram lágyított vaj Hozzáadott
  • 125 Gram cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 500 Gram önserkentő liszt Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • fél citrom héja Hozzáadott
  • 100 Gram Porcukor (a megszóráshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A kenyérsütéshez először is készítsük el a tésztát. A megpuhított vajat a cukorral egy tálban addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Tapasztalatom szerint javaslom, hogy használjunk konyhai robotgépet vagy turmixgépet, hogy megkönnyítsük a folyamatot, és biztosítsuk az egyenletes állagot.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a tojásokat, és addig keverjük, amíg teljesen össze nem keverednek a vaj-cukor keverékkel.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Kaparjuk ki a vaníliarúdból a vaníliapépet, és adjuk a lisztes keverékhez, valamint a fél citrom héját. Keverjük jól össze a száraz hozzávalókat.

4. Lépés

Most itt az ideje, hogy a száraz hozzávalókat összekeverjük a vajas keverékkel. Itt egy kis türelemre van szükség, mivel a hozzávalóknak időre van szükségük ahhoz, hogy összeálljanak. Azt javaslom, hogy fokozatosan adagoljuk a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és közben jól keverjük meg.

5. Lépés

Miután a tésztát jól összekeverte, darálógépen vagy pipettás zacskón átpasszírozva kekszeket formázhat belőle. Én mindig a nagyi régi húsdarálóját használom, ami tökéletes erre a célra.

6. Lépés

Helyezze a formázott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süsse aranybarnára.

7. Lépés

Sütés után hagyjuk a kekszet rövid ideig hűlni, majd szórjuk meg porcukorral. A nagymama mindig bőkezű volt a porcukorral, ezért én is így teszek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek