HIRDETŐ

Forrás: LuSch for Adobe Stock

Mézeskalács a la nagyi

Minden évben karácsonykor felébred a bennem lakozó gyermek, amikor a nagymama hagyományos receptje szerint elkészítem a kekszet. A vanília és a citromhéj finom ízével teli kekszreceptje mindig a gyermekkorom meleg és meghitt téli estéit juttatja eszembe.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 Gram lágyított vaj Hozzáadott
  • 125 Gram cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 500 Gram önserkentő liszt Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • fél citrom héja Hozzáadott
  • 100 Gram Porcukor (a megszóráshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A kenyérsütéshez először is készítsük el a tésztát. A megpuhított vajat a cukorral egy tálban addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Tapasztalatom szerint javaslom, hogy használjunk konyhai robotgépet vagy turmixgépet, hogy megkönnyítsük a folyamatot, és biztosítsuk az egyenletes állagot.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a tojásokat, és addig keverjük, amíg teljesen össze nem keverednek a vaj-cukor keverékkel.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Kaparjuk ki a vaníliarúdból a vaníliapépet, és adjuk a lisztes keverékhez, valamint a fél citrom héját. Keverjük jól össze a száraz hozzávalókat.

4. Lépés

Most itt az ideje, hogy a száraz hozzávalókat összekeverjük a vajas keverékkel. Itt egy kis türelemre van szükség, mivel a hozzávalóknak időre van szükségük ahhoz, hogy összeálljanak. Azt javaslom, hogy fokozatosan adagoljuk a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és közben jól keverjük meg.

5. Lépés

Miután a tésztát jól összekeverte, darálógépen vagy pipettás zacskón átpasszírozva kekszeket formázhat belőle. Én mindig a nagyi régi húsdarálóját használom, ami tökéletes erre a célra.

6. Lépés

Helyezze a formázott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süsse aranybarnára.

7. Lépés

Sütés után hagyjuk a kekszet rövid ideig hűlni, majd szórjuk meg porcukorral. A nagymama mindig bőkezű volt a porcukorral, ezért én is így teszek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új