HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures
Mézeskalács Cukormáz Recept
Ez a hagyományos mézeskalács cukormáz recept hozzáadja a karácsonyi mézeskalácsainak a végső, ragyogó megjelenést. Az elkészítése egyszerű, és az íze csodálatosan édes, tökéletesen kiegészíti a fűszeres mézeskalácsokat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 ks tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 teáskanál citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
10 perc.
1. Lépés
A tojás fehérjét egy tiszta, zsírmentes tálba tesszük, és habverővel kemény habbá verjük.
2. Lépés
Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, miközben továbbra is verjük a fehérjét, hogy jól beépüljön.
3. Lépés
Végül belekeverjük a citromlevet.
4. Lépés
Ezután azonnal fel kell használni a cukormázat, vagy friss folpackkal lefedve a hűtőszekrényben tároljuk, mert a levegőn gyorsan megszárad.
5. Lépés
A mézeskalácsok díszítéséhez használjunk kisebb díszítőcsöveket, vagy töltsük a mázat egy vágózsákba, és használjuk azt.