HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Mézeskalács Cukormáz Recept

Ez a hagyományos mézeskalács cukormáz recept hozzáadja a karácsonyi mézeskalácsainak a végső, ragyogó megjelenést. Az elkészítése egyszerű, és az íze csodálatosan édes, tökéletesen kiegészíti a fűszeres mézeskalácsokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A tojás fehérjét egy tiszta, zsírmentes tálba tesszük, és habverővel kemény habbá verjük.

2. Lépés

Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, miközben továbbra is verjük a fehérjét, hogy jól beépüljön.

3. Lépés

Végül belekeverjük a citromlevet.

4. Lépés

Ezután azonnal fel kell használni a cukormázat, vagy friss folpackkal lefedve a hűtőszekrényben tároljuk, mert a levegőn gyorsan megszárad.

5. Lépés

A mézeskalácsok díszítéséhez használjunk kisebb díszítőcsöveket, vagy töltsük a mázat egy vágózsákba, és használjuk azt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új