Forrás: freepik
Mézeskalács golyó
Nem diétás édesség, de mindig van idő az egészséges életmódnak egy kis mézeskalács golyóval való adózásra, különösen a téli, ünnepi időszakban!
Hozzávalók
- 300 g mézeskalács
- 100 ml Tejszín
- 2 evőkanál Méz
- 1 teáskanál Fahéj
- 150 g étcsokoládé a bevonathoz
- cukorgyöngyök, díszítéshez
Eljárás
A mézeskalácsot törd össze kisebb darabokra, majd tedd a robotgépbe, és pépesítsd. Amennyiben nincs robotgéped, reszeld le a mézeskalácsot a legnagyobb lyukú reszelőn.
Ezt követően öntsd bele a tejszínt, majd add hozzá a mézet és a fahéjat. A fahéj mennyiségét ízlés szerint állítsd be: aki szereti az erőteljes ízeket, nyugodtan adhat hozzá többet is.
Az így kapott pépből készítsd el a golyókat. Egy kisebb adaghoz 15-20 darab golyót is készíthetsz, de a méretét te döntöd el. Hasznos tipp: a kezedet vizesítsd be egy kicsit a golyók formázása előtt, hogy ne ragadjon mintegy anyag.
Ha elkészültek a golyók, olvaszd meg a csokoládét gőz felett. Figyelj, hogy a csokoládé ne égjen oda!
A csokiba mártogasd bele a mézeskalács golyókat, majd tekerd bele cukorgyöngybe, vagy díszítheted csokireszelékkel, kókuszreszelékkel is.
Az így elkészült golyókat tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy a csoki megdermedjen rajtuk.