HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mézeskalács golyó

Nem diétás édesség, de mindig van idő az egészséges életmódnak egy kis mézeskalács golyóval való adózásra, különösen a téli, ünnepi időszakban!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g mézeskalács Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál Méz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 150 g étcsokoládé a bevonathoz Hozzáadott
  • cukorgyöngyök, díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A mézeskalácsot törd össze kisebb darabokra, majd tedd a robotgépbe, és pépesítsd. Amennyiben nincs robotgéped, reszeld le a mézeskalácsot a legnagyobb lyukú reszelőn.

2. Lépés

Ezt követően öntsd bele a tejszínt, majd add hozzá a mézet és a fahéjat. A fahéj mennyiségét ízlés szerint állítsd be: aki szereti az erőteljes ízeket, nyugodtan adhat hozzá többet is.

3. Lépés

Az így kapott pépből készítsd el a golyókat. Egy kisebb adaghoz 15-20 darab golyót is készíthetsz, de a méretét te döntöd el. Hasznos tipp: a kezedet vizesítsd be egy kicsit a golyók formázása előtt, hogy ne ragadjon mintegy anyag.

4. Lépés

Ha elkészültek a golyók, olvaszd meg a csokoládét gőz felett. Figyelj, hogy a csokoládé ne égjen oda!

5. Lépés

A csokiba mártogasd bele a mézeskalács golyókat, majd tekerd bele cukorgyöngybe, vagy díszítheted csokireszelékkel, kókuszreszelékkel is.

6. Lépés

Az így elkészült golyókat tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy a csoki megdermedjen rajtuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új