HIRDETŐ

Forrás: Pronima Marina from Getty Images Pro

Mézeskalács ház

Egy finom és gyönyörű mézeskalácsház receptje, amely elkerülhetetlenül a karácsonyhoz tartozik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Mézeskalácshoz:

  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 150 g Porcukor Hozzáadott
  • 2 darab Nagy tojások Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak méz Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 kanál Tea Szóda szóda szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 kanál szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 kanál Fahéj Hozzáadott

Díszítéshez:

  • 1 bielok A feltéthez Hozzáadott
  • 300 g Porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Sütés előtt készítse elő az összes hozzávalót.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben közepes lángon. Tegyük félre, és adjuk hozzá a tojásokat, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát és a sütőport.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet a keverékhez, és gyúrjuk össze a tésztát. Szükség szerint liszt vagy folyadék hozzáadásával nyugodtan módosíthatja.

4. Lépés

Csomagoljuk a tésztát fóliába, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe. Ez egy kulcsfontosságú lépés, hogy a tészta jobban megmunkálhatóvá váljon.

5. Lépés

A tésztát kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki, és vágjuk ki a házikó egyes részeit. Tapasztalatom szerint jó, ha készen van egy sablon, ami alapján kivágjuk az egyes részeket.

6. Lépés

Süssük 180°C-on körülbelül 10-12 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.

7. Lépés

Keverjük össze a mézeskalácsot a tojásfehérje-mázzal, és hagyjuk megszáradni. A tojásfehérjemázat könnyű elkészíteni - a tojásfehérjét verjük habosra, és fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.

8. Lépés

Díszítsük a házikót porcukorral és karácsonyi díszekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új