Forrás: Pronima Marina from Getty Images Pro
Mézeskalács ház
Egy finom és gyönyörű mézeskalácsház receptje, amely elkerülhetetlenül a karácsonyhoz tartozik.
Hozzávalók
Mézeskalácshoz:
- 500 g sima liszt
- 150 g Porcukor
- 2 darab Nagy tojások
- 100 g Vaj
- 2 kanalak méz
- 1 kanál sütőpor
- 1 kanál Tea Szóda szóda szódabikarbóna
- 1 kanál szegfűszeg
- 1 kanál Fahéj
Díszítéshez:
- 1 bielok A feltéthez
- 300 g Porcukor
Eljárás
Sütés előtt készítse elő az összes hozzávalót.
Olvassza fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben közepes lángon. Tegyük félre, és adjuk hozzá a tojásokat, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát és a sütőport.
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet a keverékhez, és gyúrjuk össze a tésztát. Szükség szerint liszt vagy folyadék hozzáadásával nyugodtan módosíthatja.
Csomagoljuk a tésztát fóliába, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe. Ez egy kulcsfontosságú lépés, hogy a tészta jobban megmunkálhatóvá váljon.
A tésztát kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki, és vágjuk ki a házikó egyes részeit. Tapasztalatom szerint jó, ha készen van egy sablon, ami alapján kivágjuk az egyes részeket.
Süssük 180°C-on körülbelül 10-12 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Keverjük össze a mézeskalácsot a tojásfehérje-mázzal, és hagyjuk megszáradni. A tojásfehérjemázat könnyű elkészíteni - a tojásfehérjét verjük habosra, és fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.
Díszítsük a házikót porcukorral és karácsonyi díszekkel.